Престанах да бъда доброто и наивно момиче, защото ме разочароваха прекалено много пъти


Престанах да бъда доброто и наивно момиче, защото ме разочароваха прекалено много пъти
Снимка: iStock

Отново бях там, плащах висока цена за моята доброта, удавяйки се в сълзи, защото бях предадена отново от някой, на когото се доверявах напълно, от някой, на когото бях дала всичко възможно.

Единственото нещо, което направи този конкретен момент по-различен от всички подобни в миналото, е, че това беше последната капка, която преля чашата, това беше моментът, когато най-накрая разбрах много истини.

Не реших да се променя напълно и да стана безсърдечна жена.

Все още исках да бъда едно от добрите момичета, но знаех, че е крайно време да променя нещо в себе си, за да не ме нараняват повече!

Моите приятели биха казали: „Тя е твърде хубава, прекалено добра, твърде невероятна и точно това я прави лоша за себе си.“

За съжаление те бяха прави.

Бях свой собствен враг и това, че съм твърде мила с хората, беше причината за самоунищожението ми. Това ме накара да се проваля както в любовните си отношения, така и в приятелствата си.

Връзките ми се провалиха, защото твърде рано бях готова да дам твърде много. Бях готова на всичко, за да направя другия човек щастлив.

КАКВО ПРАВИ ЕДНА ДАМА РАЗЛИЧНА ОТ ДРУГИТЕ ЖЕНИ?

Бях твърде разбираща и твърде наивна,

Например, отговарях веднага на бившия си, щом решаваше да ми пише, въпреки че той напълно ме игнорира през по-голямата част от деня.

Дори не бях наясно какво правя през по-голямата част от времето. Допуснах много грешки, но просто вярвах в любовта.

Винаги се опитва да правя повече, да давам повече и да работя по-усилено, така че в крайна сметка всеки мой мъж ме приемаше за даденост.

Същото беше и с приятелите ми.

Те знаеха, че могат да разчитат на мен и че ще направя всичко за тях, независимо какво ще ми струва. Нямаше значение дали е ден или нощ, аз бях там за тях.

Но изненадващо, винаги когато имах нужда от тях да направят същото за мен, те никога не бяха там.

Винаги, когато имах нужда от рамо, на което да поплача, не намерих такова, докато моето все още беше мокро от последния път, когато някой се нуждаеше от него.

Бях там, за да помогна на всички и да ги накарам да се почувстват по-добре, но когато аз се чувствах зле, никой не беше там... за мен...

Трябваше да стана по-твърда и да променя начина, по който се държах с всички. Трябваше да се сбогувам с някои хора в живота си. И го направих!

Научих, че първо трябва да обичаш и уважаваш себе си, тогава и другите ще те уважават.

Вече не съм готова да направя всичко за всеки, нито за любимия мъж, нито за приятелите. Винаги имам едно на ум. Защото трябва да бъдеш там, само за хората, които си заслужават. Само за тези, които също ще бъдат там за теб!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама