Какво прави една дама различна от другите жени?


Какво прави една дама различна от другите жени?
Снимка: iStock

Замисляли ли сте се защо в присъствието на една жена хората около вас по някакъв начин се опитват да привлекат вниманието ѝ, опитвайки се да изглеждат по-умни, по-образовани и някъде дори по-красиви. А в присъствието на друга, те се държат естествено и не се стремят да я очароват. Дали това е случайно поведение, или не? Тази разлика, която на пръв поглед може да е неуловима, подсказва, че първата жена има черти на истинска дама, а втората... явно все още не ги е придобила. Но кои са най-важните характеристики на една истинска дама и как ще бъдат полезни в съвременния свят? Нека се опитаме да отговорим на тези въпроси.

Първоначално значението на думата „дама“ предполагаше, че тази жена има съпруг - господар и, съответно, благородническо звание. А заглавието, както може би си представяте, е не само привилегия, но и голяма отговорност. Оттогава мина много време, създаваха се нови формации и елити, но без значение как се промени обществото, винаги имаше жени, които са се държали с достойнство и самочувствие. Именно от тези жени всяко момиче взема пример. И не става въпрос за собственост и пари, а за черти на личността, които е невъзможно да се купят.

АКО СТЕ УМОРЕНИ ОТ ЖИВОТА, ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА

Кои са тези свойства, които отличават дамата от всички останали?

Дамата е демократична, но знае как да се държи на дистанция. Тук е важно да не бъркаме демокрацията и способността да поддържате някакви граници с арогантност. Демократична не е дамата, която говори със всеки на неговия собствен език: с изпълнители – с нецензурни думи, с тийнейджъри - със жаргон и т.н., а тази, която говори топло и приятелски с всички. А поддържането на дистанция се държи от този, който в процеса на общуване се опитва да не изпада в двусмислени ситуации.

Дамата е дисциплинирана и знае добре: не можете да изисквате от другите това, което не правите самите вие. Затова тя не закъснява за среща с повече от 15 минути и не чака повече от 15 минути. Тя държи под контрол нещата и внимава какво говори и обещава. Но ако тя обещае нещо, задължително ще го направи.

Не кара другите да се изнервят от дреболии поради промени в настроението й. Поведението й е безупречно. Разбира се, тя също изразява емоциите си, но го прави със стил и класа.

Дамата е благородна. Какво е благородството? Това е „изключителна привилегия на отговорност“. Благороден е този, който живее не само за себе си, което означава, че е готов да даде повече, отколкото другите искат, и със сигурност не плаща сметка за всяка проява на щедрост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама