През 2021 започнете да правите първата крачка


През 2021 започнете да правите първата крачка
Снимка: iStock/Guliver

През 2021 направете първия ход. Не се сдържайте заради страх от отхвърляне. Рискувайте, за да не стигнете до същия живот, от който се оплаквате години наред. Ако има нещо, което не харесвате във вашия свят, тогава вложете цялата си енергия, за да го промените. Полагайте усилия, въпреки че това ви плаши.

Да, в крайна сметка винаги има шанс да се провалите, но поне ще разберете, че не е било писано за вас. Поне няма да прекарвате всичките си дни в чудене какво би се случило, ако бяхте реагирали по различен начин или бяхте направили необходимата крачка. Няма и да водите дебати наум със себе си, защото отново сте избрали безопасен вариант. Поне ще се гордеете със себе си, че сте опитали.

През 2021 гонете нещата, които искате най-много. Не си позволявайте да преосмисляте по два, три пъти нещата. Не се отказвайте от рисковете, които карат сърцето ви да препуска лудо. Повярвайте, не искате да прекарате целия си живот в очакване на идеалния момент, за да направите ход. Не искате да бъдете пасивен играч в собствения си живот. Не трябва да се задоволявате с най-лесното. Трябва да се стремите към нещо по-добро, нещо, което да ви кара да се чувствате добре още с първите минути на новия ден.

НАДЕЖДАТА ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ИДВА С ПРИЕМАНЕ НА МИНАЛОТО

През 2021 спрете да позволявате на страха си да ви подмами към мълчание. Спрете да допускате съмненията си да ви убеждават, че това е най-доброто, което някога ще получите. Има толкова много красиви неща във вашето бъдеще, но те няма да паднат сами в скута ви. Трябва да се борите за тях, да се доверите на способностите си и да вярвате в собствения си потенциал.

През 2021 кажете на другите хора как се чувствате. Не задържайте добротата си, комплиментите си, благодарността си. Това, че в крайна сметка не сте получили желания резултат, не означава, че действията ви са били безсмислени. Винаги има смисъл.

През 2021 направете първата крачка. Няма нищо лошо в това да сте като отворена книга, да се държите уязвимо и да споделяте най-дълбоките си емоции. Просто поемете контрола над ситуацията, вместо да чакате живота да ви се случи…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама