8 малки, но реалистични цели за новата година


8 малки, но реалистични цели за новата година
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо, на което 2020 година ни научи, то е, че няма никакъв смисъл да правим планове, резолюции и да даваме обещания, които в крайна сметка не зависят от нас. А още по-неприятен е стресът, на който всички нереалистични цели ни подлагат. Ето защо днес ви даваме 8 идеи за малки постижения, които ще превърнат 2021 в една по-добра година, поне в личен план.

1. Поддържайте здравето си

Вече разбрахме колко много сме неглижирали здравето си и как сме го приемали за даденост. Затова през 2020 година пийте достатъчно вода, разхождайте се, ходете на профилактични прегледи. Преди да се притеснявате за нещо друго, трябва да се уверите, че тялото ви е във възможно най-добра форма.

2020 НЕ БЕШЕ ГОДИНАТА, КОЯТО ИСКАХМЕ, А ОТ КОЯТО ИМАХМЕ НУЖДА

2. Прекарвайте време далеч от технологиите

Не е нужно да изтривате акаунтите си в социалните медии или да се отървете от Wi-Fi. Можете просто да намалите времето, прекарано пред екрана на ден.

3. Останете верни на себе си

Носете дрехи, които отговарят на вашия стил, а не такива, които се очаква да носите. Заобиколете се с хора, които ви карат да се чувствате достатъчно комфортно, за да бъдете себе си.

4. Опитайте нещо ново

Замесете хляб или изпечете сладкиш, който никога преди не сте правили. Запишете се на нещо, което ви извежда извън зоната на комфорт. Не е нужно да пътувате из целия свят или да напускате работата си, за да започнете да изследвате новите страни на личността си.

5. Грижете за психичното си здраве

Дори ако нямате възможност да посетите терапевт, можете да започнете дневник, записвайки мислите си и следейки навиците си. Можете да се научите да медитирате и да изпълнявате дълбоки дихателни упражнения.

5 НАЧИНА ДА СТЕ ПСИХИЧЕСКИ СИЛНА ЖЕНА

6. Помогнете за нуждаещи се

Можете да дарите храна или пари. Можете да помогнете в приют за животни. Можете да занесете играчки в някое сиропиталище. Има толкова много малки неща, които можете да направите за един по-добър свят.

7. Научете повече за света около вас

Можете да четете книги извън обичайния ви жанр. Можете да следите хора в социалните медии, които публикуват интересни факти или истории, които никога не сте чували. Можете да слушате подкасти. Можете да разширите знанията си по милион различни начини.

8. Приемете себе си

Признайте своите недостатъци. Извинете се, когато направите нещо нередно. Не прехвърляйте вината на другите. И не на последно място – обичайте себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама