2020 не беше годината, която искахме, а от която имахме нужда


2020 не беше годината, която искахме, а от която имахме нужда
Снимка: iStock/Guliver

Никога не сме очаквали, че тази година ще ни затвори в домовете ни, ще задържи близките ни на разстояние и ще ни накара да загубим онова, на което държим най-много – свободата ни. Очаквахме повече от 2020 година - повече пътувания, повече тържества, повече професионален успех. Но въпреки че миналата година по това време се надявахме на ново начало, което ако дори не ни даде всичко, за което сме мечтали, то поне да не ни взима нищо. Истината е, че имахме нужда от 2020 година повече, отколкото можем да повярваме.

2020 ни излекува. Оказахме се уловени в безсмислената суматоха на живота, желаейки да намалим темпото, преструвайки се, че съзнанието ни не се върти. Копнеехме за промяна, истинска, устойчива промяна, за да отстраним проблемите, които ни измъчват твърде дълго. И в разгара на кризата животът ни стана по-опростен, по-внимателен, по-въздействащ. През 2020 година променихме този свят, за да отговаря на това, от което се нуждаехме - повече мир, повече внимание и повече равенство.

НЕ ТЪРСЯ СТАРИЯ СИ ЖИВОТ, НЕГО ВЕЧЕ ГО НЯМА

2020 ни преобрази. Бяхме уловени в материалните придобивки на този свят - лъскавите нощи, екзотичните ваканции, бляскавите ресторанти и скъпи дрехи. Изпуснахме от поглед всичко, което наистина имаше значение - времето, прекарано с любимите хора, естествената красота на света, любовта и смеха, които поддържат сърцата ни да бият. И докато светът, който познавахме, се превръщаше в хаос, започнахме да оценяваме оскъдното, далечно време, което сме споделяли със семейството и приятелите, щастливите спомени зад снимките, моментите, които бяхме приели за даденост. През 2020 година се научихме да обичаме простия живот.

2020 ни даде надежда. Подадохме се на страха, тревожейки се, че нашият свят е загубена кауза, чудехме се дали статуквото някога ще се промени. Наблюдавахме как трагедията ни застига и някои остават настрани, отказвайки да използват силата си, за да подобрят света във време на нужда. Но тъй като всичко изглеждаше изгубено, ние отстоявахме нашите ценности - желанието ни за любов, нуждата ни от безопасност, копнежа ни за напредък. През 2020 година ние се придържахме към вярата, знаейки, че всички сме взаимосвързани, че заедно можем да изгоним демоните и да променим света към по-добро.

2020 година определено не беше годината, която искахме. Тя донесе болка и сълзи, страх и безпокойство, загуба и безнадеждност. Но 2020 беше годината, от която се нуждаехме - годината, която ни научи да забавим темпото, никога да не приемаме живота за даденост и да помним, че дори в тъмнината най-доброто тепърва предстои.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама