Животът ни дава това, за което сме готови


Животът ни дава това, за което сме готови
Снимка: iStock/Guliver

Чували ли сте поговорката „Животът не се случва на теб, а за теб“? Просто понякога това „случване” е много по-бързо, отколкото бихме могли да си представим. И точно това е ироничното нещо в живота такъв, какъвто го познаваме - никога не знаем дали сме готови за него, а след това се завърта с такава бясна скорост, че осъзнаваме, че имаме нужда от всяка секунда от него.

През повечето време все се връщаме към най-значимите си моменти и не искаме да променим нищо. Поглеждаме назад към времената, в които сме се чувствали най-уплашени, предизвикани и извън зоната си на комфорт, и все пак пазим тези моменти на съкровено местенце в сърцата си. Пазим ги от света и забравата, защото точно те са ни дали нещо, което си струва да съхраним.

6 НЕЩА, КОИТО ДА СИ НАПОМНЯТЕ, КОГАТО ВИ ОТХВЪРЛЯТ

Не забравяйте, че животът ни дава точно това, за което сме готови. Всяка отговорност, разбито сърце, загуба на любим човек и жестока промяна са не просто неща, с които можем да се справим, но и подготовка за нещо много по-голямо. Мислите, че няма начин да успеете? Не забравяйте, че сте достатъчно силни, за да се справите с всичко, което ви се изпречи на пътя. И че за всичко има причина. Един ден нещата отново ще имат смисъл, дори и в момента всичко да изглежда като мъгла.

Животът определено има чувство за хумор, понякога доста черно. По забавен начин ни поднася всичко, от което се нуждаем, преди дори да разберем, че имаме нужда от него. Всичко, което преживяваме в момента, е стъпало към крайната ни цел.

Не бъдете разочаровани, че нещата не винаги идват във формата, в която ги очаквате. Те не винаги се развиват по начина, по който сте ги планирали мислено. Просто се доверете. Нужно е време, за да се приспособите, да отворите ума и сърцето си. Нужна е и смелост, за да излезете от зоната си на комфорт, когато все още нямате доверие в собствените си сили.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама