Сбъднаха предсмъртното желание на малката Ема да е булка, преди да почине от левкимия (ВИДЕО)


Сбъднаха предсмъртното желание на малката  Ема да е булка, преди да почине от левкимия (ВИДЕО)
Снимка: facebook

10-годишната Ема Едуардс е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия през април миналата година, но родителите ѝ Алина и Арън през цялото време се надяват, че тя ще успее да победи болестта.

През юни тази година семейството получава най-тежката новина, че ракът на Ема е агресивна форма, която засяга белите кръвни клетки, е нелечим и ѝ остават само дни живот.

Родителите на Ема нямат намерение просто да седят и да оставят времето да открадне ценни моменти. Те се свързват с приятели и заедно измислят план да сбъднат най-голяма мечта на Ема - да се омъжи за приятелчето ѝ Даниел, с когото е отраснала.

Повечето деца искат да отидат в Дисниленд, но Ема искаше да се омъжи, да стане съпруга и да има три деца.“, споделя майката на Ема. "Даниел е най-милата душа, която някога ще срещнеш. Той има златно сърце и наистина обича Ема.", разказва още Алина

Когато били на 8 години, Ема и Даниел се опитали да организират сватба в училище. Те избрали някои от своите съученици да бъдат шаферки и шафери, а момчетата дори си сложиха вратовръзки, подготвяйки се за сватба в междучасието. 

След като приятели и съседи на Ема разбират, че ѝ остават няколко дни живот, всички се обединяват около семейство Едуардс, за да покажат своята подкрепа и създават „Армията на Ема“, която има за цел да сбъдне последното ѝ желание.

Неправителствена организация също подава ръка на семейството, след като научава историята им и помага в организацията на сватбата.

На 29 юни тази година се провежда церемонията, на която Ема влиза с родителите си, облечена в прекрасна лилава рокля, докато баща ѝ я бута по пътеката в инвалидната количка. Когато питат Даниел какво си е помислил първо, кагато е видял Ема в сватбената рокля, той казва: „Мислех, че тя е най-красивият човек, когото съм виждал. Обичам я."

Ема и Даниел си разменят пръстени пръстени, вричайки се във вечна обич.

10-годишното момиче дори отказва болкоуспокояващите в деня на сватбата си, защото не искала да заспи и да пропусне нещо от събитието.

Във видеото тук може да видите сватбената церемония на Ема:

За съжаление Ема почина на 11 юли 2023 г., но благодарение на голямото сърце на познати и непознати, сбъдна най-голямата си мечта - да се омъжи за любимото си момче.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама