Щастието идва, когато спрете да се притеснявате за случващото се около вас


Щастието идва, когато спрете да се притеснявате за случващото се около вас
Снимка: iStock/Guliver

Мислим, че щастието винаги е в това да получиш нещо: работата, която искаме, колата, обувките или човека, когото харесваме. Мислим, че ще се радваме веднага щом получим някои от тези неща и искаме да ги получим моментално. Но колкото повече всичко в живота ми не се получава, толкова повече разбирам, че щастието може да се намери в това да пуснеш нещо, дори да загубиш нещо и да не ги получиш; че понякога бих могла да искам нещо, което потенциално да ме унищожи.

Понякога щастието може крие в това да се откажем от нещо. Да престанем да се опитваме твърде силно, да не сме обсебени от това, което не можем да контролираме, да не се опитваме да променим това, което не може да бъде променено, или което просто не може да бъде според нашите очаквания.

Понякога щастието може да означава да се сбогуваш с любимите си хора, защото вече не чувстваш, че се нуждаете от тези отношения, че инвестираш повече в тях, че само ти се опитваш да ги спасиш.

Понякога щастието може да дойде от временна тъга. Понякога щастието може да се намери в трудности, защото тогава разбираш колко много можеш да преживееш, че можеш да се справиш със страховете си и да преодолееш несигурността си. Понякога получаваш точно обратното на това, за което си се молил, за да можеш да промениш пътя си, да промениш живота си.

Понякога щастието може да се намери в проблеми, когато се опитваш да бъдеш благодарен за хубавите неща, които все още съществуват, когато се опитваш да се смееш, въпреки иронията на всичко, което се случва, когато се научиш да се наслаждаваш на простите моменти, които си свикнал да приемаш за даденост.

НЕ УСТАВЯЙТЕ НИЩО ЗА УТРЕ И ЖИВЕЙТЕ В НАСТОЯЩЕТО

Понякога щастието идва, когато вече сме загубили всякаква надежда и ни освобождава от правилата, които наложихме на себе си, и всички планове, които сме си поставили.

Понякога може да намерите щастие, когато спрете да го търсите, когато спрете да се опитвате да получите това, което смятате, че ви е нужно за щастие, когато спрете да гоните онези, които не могат да ви обичат, когато престанете да се опитвате да контролирате твърде много съдбата си или бъдещето, или когато спрете да очаквате каквото и да е.

Понякога щастието може да се намери, когато всичко, което сте искали, е взето от вас. И понякога щастието може да се намери, когато го освободите, когато не го обвържете с неща или хора, когато позволите да дойде при вас в точното време. Щастието идва, когато спрете да се притеснявате за случващото се около вас и започнете да мислите за това, което се случва вътре във вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама