Скъпо момиче, не спирай да вярваш...


Скъпо момиче, не спирай да вярваш...

... в себе си, в момчето до теб, в работата си и в момчето, което мечтаеш да бъде с теб.

Ти си човекът, с който ще живееш през целия си живот, ти и твоето "себе си" - заедно от мига, в който си се родила, до мига, в който ще разбереш защо. Вярвай в това, което можеш, защото можеш толкова, колкото си позволиш. Позволявай си много!

Няма глупави мечти, мечите не са смели, те са си просто мечти, които ще те чакат, за да ги сбъднеш. Мечтай така, както искаш, но бъди готова да заложиш всичко, за да ги постигнеш, иначе всичко е било напразно.

Пълни шепите си с любов и доверие, дарявай го на момчето до теб, то има причина да бъде там, а ти имаш причини да го обичаш. Хиляди! Подари му времето си, сърцето си и очаквай същото отсреща, ако не го получиш - тръгни си, ако имаш всичко - остани и се бори.

Той те обича, не виждаш ли?


Опитва се да остане спокоен, когато си нервна, помни кой е любимият ти сладолед, знае какво ще те зарадва в сив дъждовен ден, усмихва те без причина и се обажда просто да те чуе. Той ти дава спокойствие, винаги е там, когато се обадиш и няма очи за друга, освен за теб.

Работи усърдно, ти си сръчно и отговорно момиче! Работи това, което искаш, не оставяй дълго на една работа и не се задоволявай с работното време от 9 до 17 ч. Искай повече! Можеш го. Развивай талантите си - рисувай, снимай, твори и превърни хобито си в професия. Така няма да ти се налага да работиш и ден, то ще е удоволствие.



ПЪТУВАЙ! Виж, опитай, отиди, докосни, научи и се запознавай с хора, много хора. Разходи се боса по поляните под Алпите, поплувай в океана, качи се на огромен кораб, полети със самолет, научи за историята, за хората, за земите... порадвай се на природата, на небостъргачите, на тишината на самотен плаж и на шума на големия град. Опитай непознати подправки и странни ястия, за които само си чела по книгите...

... чети! Книгите са злато, те ти дават храна за сетивата, гъделичкат ума ти и те карат да се пренасяш в приказни светове, чужди съдби и непознати пътища, които не знаеш къде ще те отведат. Разказват ти любовни истории, за които мечтаеш и които чакаш един ден да ти се случат.

А те ще се случат! Чакай го, мечтай за него и бъди готова, когато се появи. Онова същество, което ще обикнеш за цял живот, момчето, което ще бъде твоята сбъдната приказка, страница от книга и миг от съня.

Той ще дойде тогава, когато вече си готова, а готова ли си да обичаш? Не бързай, наслади се на приятелите си, момените със себе си, с мечите и плановете си. Той ще дойде и ще допълни празните редове, ще запълни рафтовете с мечти и ще ти донесе спокойствие.

Скъпо момиче,

животът е пътешествие, приключение, филм и вълшебство, разпределено по дни. От теб зависи да се постараеш да разпределиш по мъничко щастие във всеки един от дните си и да чакаш чудесата да се случат.

Вярвай!

Мечтай!

Обичай... себе си, човекът до теб, светът около теб!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама