Слушай, чувствата ти са важни


Слушай, чувствата ти са важни
Снимка: iStock/Guliver

Понякога може да си мислиш, че не си от особено значение за света, че не си нищо особено в голямата схема на тази Вселена и че на никого не му пука за твоите чувства, дори и на теб самата. Няма да ти казвам неща от сорта на "за един човек може да си целия свят" и т.н. Но не можеш да се дистанцираш от другите, само защото смяташ, че не си важна. Не позволявай на неувереността ти да замъгли съзнанието ти.

Ти си важна до последната клетка на своето тяло, без значение дали някой те е накарал да вярваш в обратното. Не е твърде късно да преместиш фокуса си от другите обратно към това, което трябва да бъде на преден план – теб самата. Не можеш да спасиш някого, пренебрегвайки себе си. Ако всичко останало в живота ти рухне или се изпари, какво ще имаш? Точно така, себе си! Затова по-добре се погрижи за това.

Гордейте с човека, който сте станали. Не се критикувайте за грешките, които сте допуснали или за нещата, които ви липсват в този момент. Застанете смело пред огледалото, погледнете отражението си право в очите и се запитайте честно: "Познавам ли се?"

Знаеш ли какво се опитват да ви кажат чувствата ви? Твоите разочарования, твоите желания и твоите мечти? Знаеш ли какво те кара да чувстваш определени емоции? Знаеш ли какво кара сърцето ти да бие лудо? Кой те вдъхновява да се подобряваш всеки ден? И ако не можеш да отговориш на всички тези въпроси, как живееш живот, без да си мислиш за себе си?

Слушай, твоите чувства са важни. Само защото някои хора не са ги приели сериозно, не означава, че не съществуват и че можеш да ги скриеш. Ако повярваш, че емоциите ти не са от значение, това означава, че всичко, което правиш оттук нататък, също не е от значение. Тогава защо се събуждаш всеки ден? Не приемай живота си за даденост, губейки дните си. Увери се, че всеки ден си струва, а чувствата ти най-вече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама