Супержената или кога стана обидно да си домакиня


Супержената или кога стана обидно да си домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Имам един въпрос. Жените изминахме много път от кринолините, криворазбрания морал и абсурдните разбирания, но постигнахме ли това, което желаем?

Във всяка съвременна млада жена расте кълбо от въпроси. Ако имам деца, ще мога ли да се реализирам в работата? Кой ще взима малкото съкровище от градина, ако остана до късно в офиса? Възможно е първо да заложим на стабилните доходи, но ще успеем ли после да създадем семейство? Елиф Шафак описва всички тези наши страхове като шест малки жени и ги нарича Палечки. И за да не ви разказвам какво е искал да каже авторът, моля прочетете си сами книгата ѝ "Черно мляко" – препоръчвам я горещо.

Ние, жените, искаме всичко веднага, ако може и по-бързо. От една страна мечтаем за бляскава и неприлично добре платена работа, в която сме толкова успешни, че дори Нобеловата награда бледнее за способностите ни. От друга ни се иска да сме до детето си при всяка негова крачка, да бъдем усмихнати и лъчезарни майки, като тези от рекламите за памперси, които дори и нощем са гримирани и щастливи. И всичко това трябва да е събрано в тялото на двайсет годишна манекенка с готварските способности на Джейми Оливър.

В устрема си да...

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама