Тайра Банкс насърчава жените да се чувстват уверени


Тайра Банкс насърчава жените да се чувстват уверени
Снимка: Getty Images/Guliver

Тайра Банкс призна, че като тийнейджърка е била много неуверена. Сега тя иска да насърчи жените да се харесват такива, каквито са.

Супермоделът започна собствена благотворителна инициатива TZONE Foundation. Нейната организация си поставя за цел да помага на младите жени да открият собствената си сила и да осъзнаят своите амбиции.

"Част от желанието ми да помогна на тези момичета е мотивирана от моята собствена несигурност на тази възраст. Когато бях на 11 години през лятото отслабнах с 14 килограма за 3 месеца. Беше през 80-те години по време на глада в Етиопия. Получавах много коментари. В училище помислиха, че съм болна. Беше много болезнен период", казва Тайра пред списание "Пийпъл".

През 2006 г. пък моделката бе наречена "дебела" след публикуването на снимки по бански, които разкриват закръглената й фигура. "Кой би си помислил, че момичето, което някога бе принудено да постъпи в болница, защото е твърде слабо, един ден ще бъде наречено твърде дебело", отговори тя на нападките.

Бившият модел на "Виктория Сикрет" е на мнение, че развлекателната и модната индустрия често налагат отрицателното мнение, че жените трябва да бъдат много слаби, за да бъдат смятани за красиви. "Колкото по-слаби са актрисите, певиците или звездите, толкова повече се говори за тях. Модната индустрия дава тясна дефиниция на това какво е красотата", казва Тайра Банкс.

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама