Тези 4 закона могат да променят живота ви


Тези 4 закона могат да променят живота ви
Снимка: iStock/Guliver

След като прочете законите на Наталия Грейс, психолог от Санкт Петербург, ще погледнете на живота от друг ъгъл.

Законът на значението на дребните неща

Човек показва какъв е в малките неща. Може да е щедър по аристократичен начин веднъж годишно, но дребнавата му природа да се проявява всеки ден в малките неща. Така че малките неща много по-ясно ни разкриват какви сме.

Закон за вълшебните думи

Оказва се, че магическата дума е "НЕ", а не "моля". Много проблеми могат да бъдат избегнати, ако се научим да отказваме на хората. Не губете време в празни разговори "от учтивост". Не давайте пари, когато не искате. Така е много по-добре, отколкото да се безпокоите дали ще ви ги върнат. Дайте това, което можете да дадете, но не го давайте назаем. Гьоте каза: "Ако искате да загубите приятел, дайте му пари назаем.

Открих един интересен феномен. Когато човек откаже аргументирано, самооценката му се повишава и самоуважението му се издига. Хората се страхуват да отказват. Знаете ли защо? Защото се страхуват, че ще спрат да ги харесват! А не можеш да угодиш на всички. Научете се да приемате спокойно отрицателните емоции на другите хора, когато им отказвате. Ако незабавно кажете своето аргументирано "НЕ", тогава отказът ще премине по-леко. Отказвайте с лекота.

Закон за половината

Всяка картина на света, всяко действие, могат да бъдат символично разделени на половинки, които взаимно се допълват. Половините могат да бъдат наречени начална и крайна. Можете да влияете на началото, а след това втората половина започва да се завършва от само себе си. Това е същността на управлението на ситуацията. Можете да определите началната половина, за да получите желания краен резултат.

Вероятно сте се опитвали да разберете защо някои хора предизвикват в околните реакции на възхищение и обожание? Те се държат така сякаш няма начин да не ги харесат. Ако трябва да произнесат реч, техният вид показва, че са готови за аплодисменти, и хората започват да аплодират. Те гледат така, сякаш чакат реакция на обожание и хората започват да проявяват интерес към тях, а после се и влюбват. Започнете първата половина правилно и успехът е гарантиран.

Законът за правилните постъпки

Ако човек постъпва правилно, делата му стават все по-добри и по-добри всеки ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама