Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си


Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си
Снимка: iStock

Днес е моят тридесет и седми рожден ден. Трябва да кажа, че всички тези години бяха доста интересни. Поглеждайки назад към изминалите етапи от живота си, сега разбирам как всичките ми успехи и неуспехи, триумфи и сърдечни болки ме направиха това, което съм днес.

Преминах от срамежливо и усърдно момиченце до избухлив тийнейджър и безгрижен 20-годишен мечтател. Днес съм над 30 г., станах майка, предприемач и разбрах кое е най-важното за мен в този живот.

Научих няколко урока, които направиха живота ми прекрасен и искам да ги споделя с вас:

Щастието е вътре в нас. Прекарваме твърде много време в търсене на одобрение и утеха отвън. И винаги се оказва, че не търсим, където трябва. Погледнете вътре в себе си. Там ще намерите всичко, от което имате нужда!

Бъдете благодарни за всичко. За доброто, за лошото, за проблемите дори. Самият живот е безценен подарък. И удоволствието и болката са част от нашето пътуване.

Променете възприятието си и животът ви ще се промени. Когато чувствате страх, гняв, негодувание, просто погледнете ситуацията от друг ъгъл.

Невъзможно е да направите всички щастливи, като останете верни на себе си. Но е по-добре да рискувате и да бъдете разбрани погрешно, отколкото да бъдете обичани, като се преструвате на това, което всъщност не сте.

Светът е огледало. Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си. Това, което ни разстройва у другите, е показател за това, на което трябва да обърнем внимание в себе си.

Всеки човек се появява в живота ни с цел. И ние сами решаваме дали да запомним уроците, на които ни учи, или не. Колкото по-лоша е неговата роля в живота ни, толкова по-сериозна е поуката.

Повярвайте! Просто знайте, че в най-трудните моменти Вселената ще ви помогне и съдейства и всичко ще бъде наред.

Не приемайте всичко твърде близо до сърцето. Действията на други хора са отражение на случващото се в личния им живот. И като правило, това няма нищо общо с вас.

Природата лекува. Разходката на чист въздух и гледката към красивите пейзажи удивително успяват да изчистят главата ви от ненужни мисли, да ви върнат към живота и да ви развеселят.

Перфекционизмът е илюзия. Отпуснете се. Стремете се към върхови постижения, но си позволете да допускате грешки и бъдете щастливи, независимо от резултата.

Празнувайте победите си. Радвайте се на всички, дори и най-малкият успех.

Излъчвате светлина. Всички ние излъчваме светлина. Някои хвърлят сянка върху собствената си яркост. Бъдете лъч светлина за другите и им покажете пътя.

Колкото повече давате, толкова повече получавате. Споделете мъдрост, любов, талант. И ще видите колко красиви неща ще се върнат при вас в този живот.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама