Травмите на звездите, направили ги по-силни


Травмите на звездите, направили ги по-силни

Те винаги изглеждат перфектно. Мислим си, че животът им е песен, защото са известни, облечени са добре, имат екип, който постоянно се грижи за тях и не са лишени от нищо. Те са любимите ни звезди.

Но знаем ли какво им се е случило, знаем ли за техните болки и травми? Много от тях са преживели ужасни неща в живота си, неща, които са ги направили по-силни, по-упорити и борбени.

Лейди Гага

Една от най-нестандартните и провокативни изпълнителки Лейди Гага обяви шокиращата новина, че е била изнасилена от продуцент, който не пожела да спомене, когато е била едва на 19 години.

Певицата се е почувствала безпомощна и твърде наивна, казвайки си: "О, това е просто начинът, по който действат възрастните". Тази случка й нанася голяма травма, но въпреки това Гага се изправя пред действителността. Вместо да я унищожи, това я прави по-силна и дори написва песен.

Години след неприятната случка Лейди Гага е една от най-известните и харесвани изпълнителки и това според нея се дължи на начина, по който приема нещата.

"Аз реших да напиша своя собствена история и оставих болката далеч, в миналото.”

Памела Андерсън

В едно откровено интервю най-сексапилната жена Памела Андерсън призна, че е била насилвана в детските си година – от 6 до 10–годишна възраст. Малко по-късно, когато е на 16, е била дори групово изнасилена.

Ужасното детство на Памела и оставя белег за цял живот, но въпреки всички красавицата намира сили да продължи и се превръща в любимка на целия свят. Андерсън намира изцеление и утеха в това да защитава други уязвими същества, като създава Фондация за правата на животните.

"Моята любов към животните ме спаси. Тези малки същества ме карат да се усмихвам, дават ми сила да живея. Затова избрах да ги защитавам и да се грижа за тях. Хората са жестоки, а животните са много повече хора. Заклех се да защитавам само тях!”, открито заявява сексапилната Памела.

Мадона

Преди да се превърне в икона, легендарната Мадона е била една тийнеджърка, сблъскала се със суровия живот. "Бях жестоко изнасилена на покрива на една сграда, бях влачена с опрян нож в гърба. Не мога да опиша това чувство, все едно вече бях мъртва”, обяснява изпълнителката в интервю.

Отначало се страхува да сподели ужасната случка, но това не я спира да следва мечтата си и да стане певица. Според нея дори преживяното й дава сила, тя става по-смела и не се отказва докато не покорява целия свят.

"Бях упорита. Исках да оцелея, да докажа на себе си, че мога да се справя с всичко. Разбира се, това беше много труден период в живота ми, но аз трябваше да се усмихвам всеки ден, за да продължа да функционирам. Понякога ми се искаше да се скрия от всички и само да плача. Чудех се дали всичко това си струва, но точно тогава се взех в ръце, погледнах към картичката на Фрида Кало, залепена стената ми, и това ме утешаваше. Тя е художник, който не се интересува какво мислят хората. Аз много й се възхищавах. Животът й също беше труден, но тя постигна много. Помислих си: щом тя може да го направи, значи мога и аз”, споделя Мадона.

Мери Джей Блайдж

"Когато бях на пет години бях изнасилена. Просто не можех да повярвам, че този човек ще направи това с мен", разказва Мери Джей Блайдж за трагедията, която е унищожила детството й. "

Това нещо ме последва през целия ми живот. Чувствах срам, болка, нямах никакво самочувствие. Мислих, че нищо в този живот не си заслужава,” споделя R & B звездата.

Травмата повлиява много зле на живота й. Тя дори пробва да заличи болката и мислите с алкохол и наркотици. Накрая обаче, срещайки P. Diddy, певицата се осъзнава. Приятелската подкрепа й дава сили да продължи напред и да постигне много. Тя решава да защитава малтретирани деца до края на живота си.

Дори пуска музикален видеоклип, "Проклетата година", като знак на почит към оцелелите от всички видове травми и насилие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама