Трябва да имаш яки топки - не между краката, а между ушите


Трябва да имаш яки топки - не между краката, а между ушите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Само един човек може да напише книга със заглавие "Трябва да имаш яки топки" и този човек е Лари Уингет! След като безцеремонно ни каза "Спри да хленчиш! Размърдай си задника", "Не се скатавай! Работи!“, "Не се прецаквай сам“ и "Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!“, новата книга на Питбула на личностното развитие, която излиза у нас на 15 септември, е поредният ритник в задника, от който всички понякога имаме нужда.

Според Лари сме се превърнали в общество от хленчещи слабаци. Голяма част от хората са безхарактерни, оплакват се постоянно, забиват нож в гърба на другите, клюкарстват, нямат собствено мнение. Позволяват да бъдат тъпкани...

"Защо позволяваме да ни засипват с обиди?

Защо позволяваме на властта – на хората, които ние избираме и чиито заплати ние плащаме – да ни лъжат и манипулират?

Защо търпим работници и служители, които не си вършат добре работата, или мълчим пред шефа грубиян?

Защо си затваряме очите пред жестоко отношение към дете или животно?

Крайно време е да сложим точка на всичко това!

Крайно време е да се сдобием с яки топки, да действаме твърдо и непоколебимо!

Да отгледаш яки топки или да се сдобиеш с такива, няма нищо общо с различията между мъжката и женската физиология. Затова ви съветвам да забравите за физическия и сексуалния смисъл на израза, и да спрете да хихикате! Престанахте ли? Добре. Значи вече можем да поговорим за това какво всъщност означава да си отгледаш яки топки или да се сдобиеш с такива”.

Да имаш яки топки, е състояние на духа, поглед към живота, начин на мислене!

Не се извинявай, когато казваш истината

Не си премълчавай и не лъжи

Не всичко е битка – не спори с глупаци

Хвани юздите на финансите си

Дръж се „мъжки“ с половинката си и с децата си

Не се страхувай да паднеш

Живей дръзко - бъди уверен

Самият Лари Уингет е наясно, че в новата си книга говори за нов начин на мислене. За чисто нов начин на живот. "С други думи, да си отгледаш яки топки, няма нищо общо с онова, което е между краката ти, а с другото, което е значително по-нагоре – между ушите ти”!

Ето и няколко начина как да го направим:

- Спри да мрънкаш. Първо, никой не се интересува от проблемите ти. Хората просто се радват, че ти имаш проблеми, а не те. Ако ти не желаеш сам да разрешиш проблема си, направи услуга и на себе си, и на другите и си затвори устата! Освен това оплакването те поставя в ролята на жертва, което води до още проблеми.

- Направи си планове. Плановете имат могъща сила. Да живееш живота си както дойде, е точно това, което правят жертвите. Хората с план имат контрол над събитията. Планирай парите си – чрез бюджет, планирай живота си, кариерата си, дори забавленията през уикенда.

 - Знай в какво вярваш. Бъди наясно кои принципи са определящи за теб и с кои никога не би направил компромис. Отстоявай ги. Изправи се срещу другите, когато нападат твоите принципи.

Какви са ползите от това да имаш топки?

Куражът, увереността и личното удовлетворение са само някои от тях. С тези неща идват и успехът, гордостта, уважението и много други. Да развиете мисленето „да имаш топки”, е най-доброто нещо, което може да направите за себе си. Да, ще бъдете нападани и наричани как ли не, защото заемате позиция, но ще изпитате чувство на гордост, каквото преди не сте усещали. И ще видите резултати, каквито никога преди не сте имали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама