Трудно ви е? Припомнете си тези неща


Трудно ви е? Припомнете си тези неща
Снимка: iStock/Guliver

Всички хора минават през трудни периоди, но някои са по-добри в справянето с тях. Каква е тайната им? Колкото и клиширано да звучи, тя е в начина на мислете, пише Lifehack. Изданието посочва 10 неща, които е хубаво да си припомняме, когато се сблъскваме с житейски трудности.

1. Проблемът е проблем само когато мислите, че е такъв. Често сами се превръщаме в най-лошия си враг, като превръщаме нещо в проблем, създаваме проблема. Това идва от негативните чувства и мисли. Но ако се съсредоточим в уроците, които негативните случки и хора ни дават, ще създадем нещо полезно за себе си.

2. Каквото е, това е. Има будистка поговорка "В съпротивлението срещу това, което е, се корени страданието". Ако можете да промените нещо, положете усилия. Ако не можете, приемете го, защото отказът да приемете ситуацията ражда мъка.

3. Няма такова нещо като провал. Всичко, което се случва, дава възможност да научим нещо ново.

4. Ако искате да промените нещата, започнете от себе си. Светът е огледало. Той отразява собствените ни вътрешни чувства и мисли. Уверени сме, че промяната на обстоятелствата има ефект върху нас, но най-често е обратно. Променяме себе си, после се променя и външният свят.

5. Оценете настоящето. Никога повече няма да имате възможност да го преживеете отново. Не позволявайте моментът да мине покрай вас, докато мислите за други неща. Накрая всичко материално ще се изхаби, ще остарее, много хора може да си отидат, но ще останат спомените.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ 5 СЪВЕТА ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама