Умът ви ще продължава да е в хаос, докато вие сами не му дадете спокойствие


Умът ви ще продължава да е в хаос, докато вие сами не му дадете спокойствие
Снимка: iStock/Guliver

Много хора страдат всеки ден, но това изобщо не ги прави по-мъдри. Само онези, които успяват да заменят страданието със спокойствие, са в състояние да слушат гласа на сърцето си и да следват съветите му.

Всички по някаква причина вярваме, че само като изпитваме страдание и неудобство, можем да спечелим истинска мъдрост. Но така ли е наистина?

Да, житейският опит наистина е източник на мъдрост, но ... не сте в състояние да научите житейски уроци, когато сте дълбоко въвлечени в битка с житейските обстоятелства. Едва когато битката вече е приключила, вие се успокоявате, усещате вътрешния ви мир и тогава може да научите много ценни уроци.

Само в мир най-дълбоката - и най-интелигентната - част от ума ви е в състояние да пробие шума и хаоса на живота си и да ви каже какво да правите по-нататък.

Ние се покланяме на страданието, което уж ни дава мъдрост, но всъщност не трябва да го почитаме, а да успокояваме душата и ума си.

Много често виждам във вестници и социални мрежи историите на хора, които, преминавайки през много житейски тестове, в крайна сметка придобиват висока емоционална интелигентност. Тези истории са истински. И тези хора наистина, изпитвайки цялата си болка, стават много по-мъдри ... Но все пак ние извличаме напълно неточна информация от подобни истории.

Тези истории може да ви накарат да мислите, че неблагоприятните житейски обстоятелства и болката, свързана с тях, ни правят автоматично по-мъдри, почти като на автопилот. Въпреки че в действителност това не е така.

Страданието не се превръща непременно в мъдрост.

Много хора страдат всеки ден, но това изобщо не ги прави по-мъдри. Само онези, които успяват да преборят страданието, продължават да се успокояват и да търсят хармония, са в състояние да слушат гласа на сърцето си и да следват неговите съвети.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПАНИК АТАКИТЕ И ТРЕВОЖНОСТТА (ВИДЕО)

Мъдростта цъфти само в тишина и спокойствие

Умът ви е в доста хаотично състояние, докато вие сами не му дадете спокойствие. Постоянният хаотичен шум от мисли притъпява и движението им отнема вашето време и енергия. Така че, ако искате да сте малко по-мъдри, просто седнете спокойно и ще превърнете излишните си мисли в красиви цветя.

Приемете мислите си като нещо, което наистина съществува, но ги оставете да съществуват като нещо отделно от вас. И вие сами изпробвайте ролята на слушател, който слуша тези мисли, но не се влияе от тяхното съдържание. И ... като свидетел на собствените си мисли, скоро ще намерите точно това пространство в дълбините на вашата душа, което е изпълнено с тиха, спокойна мъдрост.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама