В живота не е важно откъде идваш и накъде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя


В живота не е важно откъде идваш и накъде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя
Снимка: iStock

"Все още намирам всеки ден твърде кратък за всички мисли, които искам да споделя с другите, всички разходки, които искам да направя, всички книги, които искам да прочета, и всички приятели, които искам да видя." - Джон Бъроуз

Често се увличаме в малките неща, които нямат значение и не успяваме да обърнем внимание на хората и нещата, които имат най-голямо значение в този живот. По принцип спираме да се наслаждаваме на пътуването, което всъщност е най-важното нещо.

Можете да промените това. Тайната да си щастлив е да приемеш къде се намираш в живота в момента и да извлечеш максимума от ежедневието. Няма значение на колко години сме, какво сме направили или колко пари имаме. Нашето пътуване си е само наше и е прекрасно, пълно с уроци и причини да бъдем щастливи. Когато спрем да се сравняваме с другите и осъзнаваме колко пълноценен е животът ни, можем да оценим индивидуалната си стойност.

Важно е да цените пътуването, където и да сте в живота си. Ето някои начини да бъдете доволни, щастливи по пътя си, без значение как се развиват нещата:

Покажете благодарност. Намерете нещо всеки ден, за което сте благодарни. Големи или малки неща, всичко е от значение. Кажете на хората колко ги оценявате.

Бъдете ангажирани. Поставете си цели и се придържайте към тях. Те се нуждаят от някои корекции по пътя, но вие ще следите наградата.

Ценете приятелите си. Бъдете около хора, които ви обичат, а не такива, които са с вас само заради успеха ви. Подхранвайте връзки и бъдете истински приятел без да съдите никой.

НЕЩА, КОИТО Е ДОБРЕ ДА ПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Продължавайте да учите. Светът се променя бързо. Каквито и да са интересите ви, продължете да ги следвате. Или се заемете с нещо ново!

Не си поставяйте многозадачност. Опитът да направите повече от едно нещо наведнъж причинява изгаряне и ви пречи да се съсредоточите върху настоящето.

Балансирайте живота си. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но е съществено важно за всички нас.

Нека на първо място е вашето семейство. Прекарвайте време със семейството и децата си. Ходете заедно на разходки и представления. Покажете им колко са важни за вас.

Отделете време за пътуване. Отваря ума ви, прави ви по-толерантни и ви помага да оцените това, което имате у дома.

Всяка фаза от живота има ползи. Възползвайте се максимално от мястото, където сте днес и се наслаждавайте на пътуването, защото животът е кратък.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама