Вдъхновяващи цитати от Анди Андрюс


Вдъхновяващи цитати от Анди Андрюс
Снимка: iStock/Guliver

Анди Андрюс е американски писател и лектор, чиито книги са се превърнали в бестселъри и имат почетно място в библиотеките на милиони хора по цял свят. Причината? Те отразяват много истини в живота, за които не се замисляме и ни карат да променим гледната си точка, за да станем по-добри, по-удовлетворени и по-щастливи. И тъй като ние също харесваме произведенията му, ви предлагаме няколко ценни цитата от 3 негови книги - "Проницателят", "Последният жокер" и "Съкровищата на пътешественика".

Из "Проницателят"

"В края на краищата, всеки един от нас се намира или в криза, или излиза от криза, или се е отправил към поредната криза в живота си.Криза ли? Ами това е част от съществуването ни на тази земя.”

"Времето, което прекарвате на тази земя, е дар, който трябва да се използва мъдро. Не пилейте излишно думите или мислите си. Помнете, че дори най-простичките действия оставят неизмерима следа в света...И тя съществува вечно."

"Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия. Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб." 

"Понякога всичко, от което човек се нуждаем, е нова гледна точка”. Проницателят

"Запомни: Онова върху, което съсредоточиш мисълта си, започва да пораства… Мисли, изпълнени с благодарност, носят щастие и удовлетворение на всеки един човек."

Из "Последният жокер"

"Съдбата на всяко човешко същество е въпрос на избор – приемане или отхвърляне, да или не, награда или наказание, живот или смърт."

"Няма безнадеждни ситуации, има само хора, които са безпомощни да се справят с тях... Докато дишаме винаги има надежда. Надеждата е плод на всеки пълноценен живот."

"Започнете да правите нещо, ще си спомните истинската си цена. И което е още по-важно – другите ще го оценят. А знаете какво се случва с ценните хора, нали? Предоставят им се възможности... Действайте незабавно!”

"Най- добрият учител е животът на другите хора!”

"Истината е, че доброто настроение е въпрос на самодисциплина... Затова започнах насила да се разхождам, да се срещам с приятни хора, да чета и слушам музика. Знам, ще кажете че когато човек е в депресия, няма желание за тези неща. Така е, но нали тъкмо затова говорим за воля! Какво искам в действителност? Е аз искам да съм щастлив! И реших да направя нещо, което не ми е по сърце, стига да ме отведе до желания резултат."

Из "Съкровищата на пътешественика"

" - Здравият разум пречи на чудесата да се случват, а вярата твори чудеса. Освен това вярата е по-надежден водач от здравия разум. Здравият разум стига далеч, но за вярата не съществуват никакви граници. Единственото ограничение за реализацията ти утре са съмненията, които имаш днес."

"Начинът ни на мислене е пътеката, по която се движим към успеха или провала. Като отричаме отговорността за настоящето, ние си прерязваме пътя към бъдещето, което можем да постигнем... Докато човек не поеме отговорност за своите постъпки, няма как да продължи напред."

"Ако действително се различаваме по своята същност, тогава разликата идва само от качествата, които сме избрали да изградим у себе си."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама