Винаги съм харесвала пеперудите. Напомнят ми, че никога не е късно да се преобразиш


Винаги съм харесвала пеперудите. Напомнят ми, че никога не е късно да се преобразиш
Снимка: iStock

Хората постоянно мислят и казват, че са твърде стари, за да направят нещо. Те смятат, че е късно за промяна. Но грешат!

„Никога не е късно - никога не е късно да започнеш отначало, никога не е късно да бъдеш щастлив.“ - Джейн Фонда

Преди около седмица получих съобщение от един от моите читатели. Той пише за някои от най-въздействащите преживявания в живота си. Това включва неговите преживявания по време на Втората световна война като дете. Той обясни, че иска да напише биография, но все още не е имал смелостта да започне. Каза, че след като е прочел много статии, се е почувствал ентусиазиран и готов да го опита!

Той е на 85 години.

Това очевидно е много смело, но също така показва, че възрастта не е важна. Ако чувствате, че искате да направите нещо или да се промените, направете го!

Никога не е късно! Помислете си за пеперудите- за тези красиви създания. Те ни напомнят, че никога не е късно да се преобразиш!

 „Никога не е късно да се откажете от това, което правите и да започнете да правите това, което осъзнавате, че обичате.“ - Ханс Рослинг

Понякога може да се почувствате така, все едно е трябвало да започнете да променяте живота си по-рано, когато сте били дете или в тийнейджърските си години или в ранните двадесет години.

Можете да погледнете към миналото си и да си кажете: „ако само бях направил това или онова, тогава нещата щяха да са по-различни и по-добри“. Това може да е вярно, но всъщност не можете да промените миналото, освен ако нямате машина на времето.

Не е късно да подобрите нещо в живота си, което наистина искате да промените. Без значение на каква възраст сте.

През последните 5 години получих хиляди имейли от читатели на всички възрасти - между 14 и 72 , които ми разказаха как са променили живота си по положителен начин.

Разбрах, че може да не успеете да промените живота си по желания от вас начин в момента. В живота на повечето хора има реални ограничения и личното развитие не е магия, която може да оправи почти всичко бързо и лесно. Но можете да направите каквото можете с това, което имате там, където сте в момента. Започнете от днес!

Направете малка промяна, ако това е възможно. От тази малка промяна и успех ще спечелите увереност и можете да работите върху това, за да направите повече. Да направите промените, за които мечтаете!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама