Всички искаме да обичаме и да ни обичат. А обичаме ли себе си?


Всички искаме да обичаме и да ни обичат. А обичаме ли себе си?
Снимка: Личен архив

Дни преди Свети Валентин за мечтите и любовта към себе си си говорим с Юлия Атанасова. Тя е основател и автор на блога за щастие Judway. От 15 години се занимава с медии, маркетинг и реклама, от няколко години насам ръководи дейността на глобална дигитална компания за България. Дълго време търси хобито си, вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност. След най-различни опити, стига до идеята за собствен блог. И след този дългогодишен опит в медиите, защо не? Само че сега от новата за нея страна – и като създател, автор, творец на Judway. Мисията й е да вдъхновява за откриване на личното щастие и постигането на мечтите и се впуска в това приключение и за себе си, споделяйки пътя си на страниците му.

Любовта ни към себе свързана ли е със сбъднатите ни мечти и зависима ли е от тях?

При някои хора се наблюдава такава зависимост и те действително изпитват любов, не само към себе си, а и към околния свят, само когато всичко върви по мед и масло и желанията им са станали реалност. Но да не забравяме, че живеем в свят на контрастите, на дуалността.

Смятам, че не бива да поставяме двете в каквато и да е било зависимост. Когато обичаме себе си сме отворени към живота със сърцето си, наслаждаваме му се тук и сега, без постоянните очаквания за постигане на резултата веднага и на момента и с приемането на всичко, каквото е. А мечтите ни са тази малка машинка, която ни движи напред. Сбъдват се, когато не ги товарим с очаквания и сме изпълнени с любов към живота 

Обичаме ли себе си само, когато ни обичат?

Отново, да, някои хора обичат себе си само, когато получат доказателството. А когато останат сами са нещастни и самокритикуващи се.

Любовта към себе си, когато я има, съществува в нас независимо дали днес сме чули сто пъти от някой обичам те. Тя е там за нас и нашата цялостност такива, каквито сме, а не заради това, което другите очакват да бъдем.

Кога не обичаме себе си?

Когато не се доверяваме на себе си, когато сами оставаме в ситуации, в които не желаем да бъдем, не поемаме отговорност за собственото си щастие..

А как да се заобичаме?

Като поемем пълната отговорност за всичко в живота си и за собственото си щастие.

Твоята рецепта за себелюбов?

Наблюдавам как се чувствам във всеки един миг. Ако не се чувствам добре при взимането на конкретни решения или в конкретни ситуации, значи вървя против себе си, което веднага ме обръща към верния курс.

Как започва един твой ден с усещане за любов към теб?

С благодарност за всичко положително в живота ми и фокус към всичко положително, което искам днес да изживея.

Как се зареждаш?

Сън, природа, хобитата ми, среди които е и списването на блога, времето с любимите ми хора.

Как да реализираме мечтите и личното си щастие?

Съвет за щастие? Няма формула, всеки я открива за себе си. Но бъдете себе си, слушайте сърцето си и тогава ще реализирате и мечтите си. Споделяйте мечтите си с близките си. Имаме нужда да споделяме повече такива красиви картини помежду си. А и другите имат нужда от това, защото ни сближава и подхранва и техния потенциал.

Какъв е твоят съвет за всички дами с големи мечти?

Балансът е мит. Бих казала търсете страстта и внимавайте с пропорциите. Заобиколете се с добри съмишленици - ментори, приятелки, духовни водачи, астролози.. които и да са те, те ще ви помагат да държите високата честота на вибрациите си и да мислите по новия начин, който ще ви поведе към реализиране на амбициите ви. Просто започнете, действайте… Стартът винаги е много по-забавен от това да не стартирате изобщо.

Ако беше песен за любовта, тя щеше да е..

"Love Song" на The Cure.

judway.eu

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама