Всичко, което трябва да знаете за чакрите


Всичко, което трябва да знаете за чакрите
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно сте срещнали думата чакри в седмичния си йога клас или любимо приложение за медитация, но всъщност не сте сигурни какво са те (или защо те имат значение). Ето малко повече информация за тези енергийни центрове, включително какво да правите, ако подозирате, че вашите са блокирани.

Думата "чакра" идва от санскрит и се превежда като "колело" или "диск", отнасящи се до формата на тези въртящи се енергийни центрове, които обединяват ума, тялото и духа. Всеки има седем основни енергийни центъра, известни също като чакри, в цялото тяло, започвайки от върха на главата и продължавайки направо надолу към гърба ви. И всеки от тези енергийни центрове има специфична функция. Третото око например се намира в средата на челото ви и е отговорна за интуицията и доверието. Коронната чакра (известен още като "Сахасра") седи в горната част на главата ви и се фокусира върху вашата духовна свързаност.

Всяка чакара действа и разпределя енергията, която е необходима за нашето здраве, благополучие и жизненост. И според традицията на йога, когато чакрите ви са отворени, енергията се движи без усилие в цялото ви тяло. Но когато блокирате чакрите, се натрупва вътрешна енергия, която хвърля ума, тялото и духовната връзка в дисхармония. Така започвате да се чувствате зле, да изпитвате дискомфорт или дори да се появят различни болести.

Как можете да разберете дали имате блокирана чакра? "Добрите признаци, че една или повече от вашите чакри са блокирани са, ако се борите с модел, който не изглежда да се променя, чувствате тежест или изтощение без очевидна причина. Блокажите в чакрите са свързани и с физическо изтощение и немощност без конкретна основателна причина.

И как можете да отблокирате блокирана чакра? Първо, идентифицирайте проблема и го съчетайте с една (или повече) чакра. Можете да прочетете повече са симптомите, които определят блокирането на всяка чакра или да посетите рейки лечител, който да ви помогне. След това, в зависимост от това къде е блокирането, има различни курсове на действие, които практикуващите препоръчват, включително кристали, етерични масла, йога, медитация и писане. Ако започнете да практикувате всичко това, много скоро ще видите как ще започнете да се чувствате много по-добре и щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама