За да видим красотата на живота ни трябват не само очи, но и сърца


За да видим красотата на живота ни трябват не само очи, но и сърца
Снимка: iStock/Guliver

"Най-хубавите и красиви неща в света не могат да бъдат видени или дори докоснати. Те трябва да се усещат със сърцето."

Хелън Келер

Какво означава това?

Този цитат започва с думите "най-хубавите и красиви неща…", но кои са най-красивите неща? Може би те са различни за всеки човек. Мнозина ще изброят обектите, които са в техния "най-красив списък". И все пак следващият раздел на цитата предполага, че най-добрите неща всъщност не са неща. Те са невъобразими и недосегаеми. Това са "нещата", които ни карат да бъдем истински щастливи.

Цитатът завършва с напомнянето, че тези най-добри неща идват отвътре или се усещат със сърцето. Отново това ни държи далеч от същественото и ни премества към нещата, които изкарват усещанията за красота и благоговение вътре в нас.

Защо чувството за красота е важно?

Твърде много хора казват "О, това е красиво!" доста често. Този израз е почти автоматичен. Виждате някой в ​​ново облекло и казвате това, понякога без дори да го мислите. Но смисълът на цитата е всъщност да усетите красотата. За да позволите на тази красота да се слее с вас. За да ѝ позволите да достигне дълбоко във вас и наистина да промени начина, по който виждате нещо или как го чувствате.

Разликата е между слушане на песен, която харесвате, и слушане на такава, която ви отнема дъха. Разликата е между това да видите нещо, нарисувано от малко дете, и нещо, нарисувано от вашето малко дете.

Смисълът не е в песента, която е красива, а в емоцията, чувството вътре във вас. Това не е красивата рисунка, а емоцията и усещането, което имате в себе си.

Къде можете да прилагате това в живота си?

Тъй като това е цитат за наблюдението, първо трябва да забележим какво става, а след това всъщност да го усетим дълбоко в себе си. Тогава красотата наистина ни става очевидна. Красотата започва с това, че всъщност забелязваме какво става около нас.

Надявам се да не оставяме бързането и тревогата на съвременния живот да не ни позволят да видим най-добрите и красиви неща в нашия свят.. В живота ни има толкова много красота, която се пренебрегва, трябва просто да се огледаме.

Следващия път, преди да кажете, че нещо е истински красиво, отделете момент, за да усетите величието или красотата. Позволете му да потъне и да ви промени. Почувствайте го със сърцето си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама