Защо правите живота си по-труден, отколкото е?


Защо правите живота си по-труден, отколкото е?
Снимка: iStock/Guliver

Конфуций е казал: "Животът е наистина прост, но ние правим всичко, за да го усложним".

Много от нас се оплакват колко труден и сложен е животът, но не осъзнават, че ние сме виновни за това. Ние сме тези, които го правим по-труден. Част от цялата работа, задължения и проблеми, с които се справяме ежедневно, ни карат да усложняваме нещата още повече и започваме да ставаме негативни.

Колебаем се и поставяме под въпрос инстинктите си, страхуваме се да не се спънем и да паднем, когато възникне нова пречка. Животът става все по-труден и по-труден и единственото, което правим, е да изгубим връзка с това кои сме всъщност и от какво всъщност имаме нужда. Но защо правите живота си по-труден? Защо си причинявате това?

Огледайте се и вижте колко красиви неща ни е подготвил светът!

Защо сравнявате себе си с други хора?

Сравнението е крадецът на радостта ни. Да имаш пример за подражание в живота, който ще ти помогне да се развиваш и усъвършенстваш, винаги е нещо добро, но да се сравняваш с хора, които смяташ за по-добри от теб, просто те кара да се чувстваш зле. Съществуването на социални медии прави това още по-трудно.

Всеки човек на този свят е различен, всеки е уникален и поема по своя път в живота си, така че не се сравнявайте с други хора. Вместо това, сравнете себе си с текущата версия на самите вас и използвайте сравнението, за да станете по-добри.

Защо драматизирате нещата?

Започнете да говорите само хубави неща за хората, за живота. Дори и да не ви е приятно - направете го! Трябва да свикнете с това и бавно да излезете от всички драматични кръгове около вас. Представете си живот без клюки, словесна клевета. Насърчете хората около вас да правят същото и онези, които не ви подкрепят в това, могат да бъдат игнорирани. Отдалечете се от драмата и невероятни неща ще ви се случат, когато се дистанцирате от целия този негатив и от онези, които го създават.

Защо се страхувате? 

Не поемате рискове и оставяте страховете ви да вземат решения вместо вас. Защо? Списъкът на страховете, които имате, може да продължи завинаги. Такива неща само ще ви задържат на едно място и ще ви накарат да пропуснете толкова много неща в живота. Помнете, че страховете съществуват само в ума ви и колкото повече вярвате в това, толкова повече страховете ви ще изчезнат. Ще бъдете по-уверени, ще поемете повече рискове и ще бъдете по-щастливи.

Защо се интересувате от мнението на другите?

Хората говорят зад гърба ви? Не се тревожете за това - притеснявайте се в момента, в който спрат. Винаги ще има хора, които ви харесват и хора, които няма да ви харесват. Точно така работи животът. Колкото по-рано осъзнаете това и спрете да се притеснявате за мнението на другите, толкова по-скоро ще бъдете по-щастливи и ще имате по-добър контрол върху живота си.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама