Звезди, превърнали трагедиите си в нещо положително


Звезди, превърнали трагедиите си в нещо положително
Снимка: Getty Images/Guliver

"Целият свят е пълен със страдание. Също така е пълен с преодоляване." - Helen Keller

 

Кое прави някои хора по-силни и по-устойчиви от други? Ако едни приемат болката и страданието изключително зле, то други просто се приспособяват към несгодите, трагедиите, травмите - нещо, към което всеки един човек трябва да се стреми.

Когато се случи нещо неприятно в живота ни, колкото и да ни е тежко, ние трябва да се борим, да преодолеем болката и да се изправим още по-силни от преди. Точно това съветват и някои известни личности, които в резултат на голяма загуба и болка, все пак са намерили начин да превърнат личната трагедия в надежда, в нещо положително.

Дженифър Хъдсън

Преди почти шест години певица Дженифър Хъдсън претърпя най-голямата загуба в живота си, тази на майка си, брат си и племенника си. Почти по същото време Уилям Балфор, съпругът на по-голямата й сестра бе брутално застрелян и убит. Въпреки неизмерима си болка, Хъдсън не само се научи как да прости, но също така създава Фондация в чест на паметта на племенника си. Фондацията има за цел да осигури стабилност, подкрепа и положителни преживявания за децата от всички среди, за да им помогне да се развиват, да бъдат продуктивни, по-уверени и щастл иви. На 31 юли 2013 г., Хъдсън бе отличена с награда в „Do Something Awards” за невероятната си работа.

Лиам Нийсън

По-рано тази година, обичаният ирландски актьор се присъедини даде интервю за предаването "60 минути", в което говори за нелепата смърт съпругата му Наташа Ричардсън, причинена от ски инцидент в Монреал през 2009 г. В продължение на 5 години, актьорът продължава да се бори всеки ден с болката, но той е честен със себе си за това как се чувства той и продължава да работи, за да преодолее мъката. Нийсън е дарил три от органите на жена си - сърце, бъбреци и я черен дроб. „По този начин тя все още продължава да помага на другите да живеят живота си по най-добрия начин.”, казва актьорът.

Опра Уинфри

Тя е бъде една от най-успешните жени в света днес, но само Опра знае през какво е премината, за да стигне до тук. Тя става жертва на сексуално насилие от няколко членове на семейството. Тези ужасни моменти започват още когато тя е била на 10 и влияят изключително на живота й. На 14 Опра забременява, но губи бебето си, момченце, много скоро след раждането. В продължение на много години тя крие тази толкова болезнена тайна, докато най-накрая през 1990 година споделя историята си пред пресата. "Това, което научих със сигурност е, че срещата със срама беше най-голямата тежест на всички. Важното е да продължиш да живееш!”, коментира Опра. Въпреки травмата, тя е отличничка в гимназията, печели пълна стипендия за колеж, а сега е една велика жена, на която се възхищават милиони хора по света.

Хоакин Финикс

Американският актьор, широко признат с ролята си на музикант Джони Кеш в „Walk the line” (2005 г.), загубва брат си, когато е бил само на 19 години. Причината е свръхдоза. Кога се случва тази трагедия, той веднага звъни на 911, в опит да спаси брат си, който в крайна сметка се оказва неуспешен. Актьорът приема загубата на брат си доста тежко, дори посещава клиника за зависими от алкохол през 2005 година. И все пак, двайсет години по-късно, той е запазил своята успешна актьорска кариера и служи като специален социален активист за PETA (той е веган, също).

Чарлийз Терон

Когато актрисата от Южна Африка е едва на 15 години, тя става свидетел на нещо ужасно – при самозащита майка й стреля и убива бащата на Чарлийс, който е изключително агресивен алкохолик. Трагедията е голяма, болката също, но вместо да остави травма, актрисата става по-силна и започва да изгражда бъдещето си. Тя не спира да да преследва актьорската си кариера и в крайна сметка се превръща в първата южноафриканска актриса, която печели Оскар.

Бил Козби

През 1997 г. този легендарен комик преживява огромна трагедия. Синът му, Енис, който е само на 27 години, е жестоко убит по време на опит за грабеж. Той е възпитаник на Колумбийския университет и амбициозен учител. Козби се обръща към жена си за подкрепа по време на този болезнен момент. "Веднага след като отворих входната врата и влязох в дома си, където беше адски тихо и мрачно, аз отидох при нея, а тя беше топла, беше любяща, беше толкова мила. И ми помогна страшно много."

Никол Кидман

Всяка жена, която желае да стане майка и все още се бори с плодородието разбира колко трудно може да бъде да се бориш с това. Въпреки това, Никол Кидман смело съобщава пред света за голямата си болка през последните години. Тя е готова да сподели и да се бори. Тя никога не се отказва. Никол осиновява две деца, когато е едва на 23 години. След години неуспешни опити да има собствени деца, в крайна сметка актрисата открива истинското щастие и забременява с биологичното си дете Сънди Роуз. "Толкова дълго време мислех, че това няма да ми се случи и че трябва да свикна с тази мисъл. И когато наистина ми се случи – а то беше изненада – беше велико. Бях опитвала и опитвала без никакъв успех", спомня си актрисата. "Имала съм извънматочна бременност, няколко спонтанни аборта и съм се подлагала на лечение за фертилност. Минала съм всички възможни процедури, които могат да бъдат направени, за да забременееш. Но никога не съм се предавала!”, споделя Никол Кидман.

Лари Бърд

Бърд е американски баскетболист и герой за мнозина. Неговата страст към спорта е това, което го държи и ръководи през някои от най-мрачните моменти в живота му. Когато е едва на 18 години, баща му се самоубива и това става само година след като родителите му се развеждат. Болката е огромна, но това го мотивира да влезе в колеж и да се съсредоточи точно толкова върху образованието си, колкото върху баскетбола.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама