Изабела Роселини: От бюти легенда до режисьор на порно с животни


Изабела Роселини: От бюти легенда до режисьор на порно с животни
Снимка: Getty Images

Изабела Фиорела Елетра Джована Роселини, популярна като Изабела Роселини, е италианска актриса и режисьор, която се е подвизала и като изключително успешен модел през миналия век. Родена в семейство с богат опит във филмите и индустрията, тя се докосва до шоубизнеса в ранна възраст.

Изабела е родена на 18 юни 1952 г. в Рим, Италия. Майка ѝ, Ингрид Бергман, е шведска актриса, спечелила три пъти Оскар, а баща ѝ, Роберто Роселин - италиански режисьор.

Роселини прекарва детството си в Рим, Санта Маринела и Париж. Когато е на пет, я оперират от апендицит. На 11-годишна възраст е диагностицирана със сколиоза, което води до 18 месеца изтощително лечение. Изабела прекарва цяла година в гипс, претърпявайки мъчителна операция на гръбначния стълб.

Когато е на 19 години, красавицата се мести в Ню Йорк и посещава Finch College. В същото време започва работа като преводач и кореспондент в САЩ на италианската телевизия RAI. Не минава много време и получава покана в „L'altra Domenica“ - телевизионно шоу, с което дебютира в развлекателната индустрия.

Започва да работи като модел, когато е на 28. Брус Уебър първо я снима за британския Vogue, а по-късно Бил Кинг я снима за американския Vogue. През годините позира за реномирани списания като Marie Claire, Harper's Bazaar, Vanity Fair и други. През 1988 в Париж се провежда изложба на нейни фотографии, наречена „Портрет на жена“.

През 1982 се превръща в посланик на международната козметична марка Lancôme, позиция, която заема в продължение на 14 години. Този договор я изстрелва към върха на кариерата ѝ и тя става най-високоплатеният модел в света.

В разгара на успеха си като модел и актриса обаче, Изабела Роселини е изоставена - и от киното, и от модата, и от доходоносния ѝ договор с Lancôme. Защо? Защото е стигнала критичната за шоубизнеса възраст от 40 години. Тя е очаквала това да се случи рано или късно, защото по същия път е минала и майка ѝ Ингрид Бергман.

"Майка ми ме беше предупредила за това затишие. Сега има много по-разнообразни сериали, но тогава за актрисите над 45 години оставаше само театърът", споделя Роселини пред The Sunday Times.

На 70 години Изабела Роселини е на път отново да бъде на върха - като модел, актриса, писател и специалист по поведението на животните с магистърска степен. Тя отново е представител на Lancôme, а в нейната ферма Изабела често заснема кратки клипчета, посветени на сексуалния живот на животните. Някои от тези видеа се превърнаха в кратките документални филми Green Porn и Seduce Me –животинско порно. Надеждите ѝ са да намери по-голяма аудитория за тези продукции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама