Яж, чети, обичай и пътувай със Славея Лазарова


Яж, чети, обичай и пътувай със Славея Лазарова
Снимка: Личен архив

Славея Лазарова oбича да се пренася в света на книгите, да прекарва време с близките си, да пътува, да подслажда следобедите си с парченце шоколад и да мечтае смело. Завършила е журналистика, но вдъхновението я е отвяло в съвсем различна посока. През 2015 г. създава свое местенце в интернет – Яж, чети, обичай и пътувай – в което често споделя мислите и вълненията си за живота, любовта, щастието, малките жестове, семейството и всичко, което ù е на сърце. Мечтае да вдъхновява хората, да откриват себе си в написаното от нея и да знаят, че най-хубавото тепърва предстои. Наскоро Славея издаде първата си книга, която носи името на Facebook страницата ѝ. Тя крие в себе си уют, спокойствие и топлина, може да ви накара да се усмихнете дори когато навън е мрачно. Ние си поговорихме с нея, за да ни разкаже повече за себе си и за литературния си дебют.

Можеш ли да се опишеш само с 3 думи.

Усмихната, романтична и мечтаеща.

Завършила си журналистика, занимаваш се с дигитален маркетиг, обичаш да снимаш и пишеш... Кои са нещата, които ти носят най-голяма удовлетвореност?

Изглежда, че всичко при мен е на периоди – наслаждавам им се и когато реша, просто минавам на следващото интересно начинание. Сякаш само писането остана с мен през цялото време.

Имаш страница във Facebook - "Яж, чети, обичай и пътувай", чието име е вдъхновено от книгата "Яж, моли се и обичай“ на Елизабет Гилбърт. Какво най-много те впечатли в нея?

Всъщност името на страницата ми е вдъхновено от самото звучене, което носи заглавието на книгата – просто добавих моите любими неща в живота, за да звучи съвсем като мен. Идеята ми беше да е вдъхновяващо, но в същото време да напомня за простичкото щастие във всеки един ден.

За какво най-много обичаш да пишеш и да споделяш с читателите си?

Най-често пиша и споделям моментната емоция, която ме е връхлетяла от случка, от филм, от прочетена книга или просто от етапа в живота, в който се намирам. Никога не сядам да пиша с тази идея да създам нов текст, той просто ми хрумва и веднага го записвам. Обичам да пиша за любовта и всички трепети в една връзка, за сладостта на безгрижните следобеди с чаша кафе, за мечтите, които ни дават криле и за всичко онова, което понякога не можем да оценим в препускането през дните.

Наскоро издаде и книга, която носи същото име, разкажи ни малко повече за нея.

Винаги съм си мечтала да имам своя книга, просто никога не съм си представяла точно каква би била тя. Книгата "Яж, чети, обичай и пътувай" е родена от Facebook страницата ми, в която от 2015 година публикувам най-различни текстове за душата. В един момент много исках да ги видя напечатани, да ги разлистя и да мога да ги споделя с още хора извън интернет пространството. Свързах се с издателство "Изток-Запад", представих им идеята си и това, което правя, а те я приеха на драго сърце. Събрахме едни от най-вдъхновяващите текстове, добавихме няколко непубликувани досега и направихме така, че визуално книгата да носи със себе си уюта на страничката. Читателите ще могат да открият в нея теми за любовта, мечтите, майчинството, щастието, трудните моменти, семейството и какво ли още не.

Какво е за теб любовта?

Смисъл, топлина, необходимост... без нея животът не би бил толкова пъстър, колкото когато я носиш в сърцето си.

Имаш малка дъщеричка, кои са най-важните неща, на които искаш да я научиш?

Да се радва на живота и всичките му малки чудеса. Да търси само и единствено истинската любов. Да мечтае смело и да вярва, че мечтите се сбъдват. Да пази добротата в себе си и да я раздава на другите. Да е щастлива.

Какво най-много харесваш в себе си?

Харесва ми това, че виждам света от друг ъгъл. Мисля, че това ми помага да оценявам живота по един различен начин, който убягва на много хора. Опитвам се да го предам чрез това, което пиша.

А какво би променила?

Бих искала да съм малко по-смела и да вярвам повече във възможностите си.

Кои са нещата, на които не можеш да устоиш?

Не мога да устоя на парченце хубав шоколад и на това да си купя нова книга, дори вкъщи да имам цял куп, които още не съм започнала.

Какъв е твоят свят?

Уютен. Такъв, какъвто винаги съм искала да бъде.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама