Камила Паркър: От мразена любовница до кралица консорт


Камила Паркър: От мразена любовница до кралица консорт
Снимка: Getty Images

Само преди няколко дни кралицата обяви, че би искала Камила, херцогинята на Корнуол, да има титлата кралица консорт, когато принц Чарлс стане крал. Според кралските коментатори това е напълно заслужено след години на лоялност и упорита работа.

8 КРАЛСКИ ОСОБИ И ТЕХНИТЕ ДОХОДИ, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ

Макар Камила да не е със „синя кръв”, рангът на баща ѝ, майор Брус Шанд, ѝ е дал доста комфортен живот сред висшите кръгове. В продължение на голяма част от детството си, бъдещата херцогиня живее луксозно в имение на стойност 2 милиона долара. За забавление татко ѝ често водил Камила на лов на лисици. Тя завършва на 16 Mon Fertile School в Швейцария, а после продължава образованието си в Britannique Institute в Париж, преди да се върне в Лондон, за да работи.

През лятото на 1971 година принц Чарлс, тогава 22-годишен, се среща за първи път с Камила, тогава на 24 години. Двамата се запознават на мач по поло в Уиндзор, а запознанството е инициирано от обща приятелка, Лусия Санта Крус, дъщеря на чилийския посланик в Обединеното кралство.

Следва 18-месечен романс - младият принц Чарлз преследва Камила с любовни писма и късни нощни телефонни разговори. Защо тогава се жени за лейди Даяна Спенсър?

Най-големият син на кралицата се присъединява към Кралския флот през 1971г, което прави много трудно за двойката да се виждат. Освен това, репутацията на Камила като „купонджийка“, заедно с по-ниското ѝ обществено положение, притиснали бъдещия крал да търси друга булка. Камила пък възобновила връзката си с предишния си партньор Андрю.

Само 2 години по-късно, през 1973 г., Камила станала г-жа Андрю Паркър Боулс. По-късни посрещнала първото си дете, Том. 4 години по-късно и дъщеря си Лора.

Що се отнася до Чарлз, той започнал да преследва лейди Даяна Спенсър и се оженил за нея през 1981 г. Въпреки семейното си положение, Камила и Чарлз останали „приятели“ през 70-те и до 80-те. Ходели заедно на театър, на конни състезания и други мероприятия. Рано или късно, аферата между Камила и Чарлс е факт и очевидно всички замесени са наясно с този факт.

През 1986 г. 25-годишната Даяна решава да се обърне директно към Камила за това. „Бях ужасена от Камила. Казах ѝ: „Знам какво се случва между теб и Чарлс и просто искам да си наясно с това“, разкрива Даяна пред кралския биограф Андрю Мортън. Камила, тогава на 39 години, казала на Даяна: „Ти имаш всичко, което някога си искала. Всички мъже по света са влюбени в теб. Какво още искаш, защото аз искам само Чарлс?”

Аферата продължила, което в крайна сметка накарало Камила да сложи край на брака си с Андрю през 1995 г., а Даяна и Чарлс се развели една година по-късно. След трагичната смърт на Даяна през август 1997, двамата се опитали да останат далеч от светлината на прожекторите и така до 1999 г.

С течение на годините и кралското семейство, и общественото мнение постепенно успяха да приемат Чарлз и Камила като двойка. Двамата се ожениха на гражданска церемония в Уиндзор на 9 април 2005 г. Откакто получи титлата херцогиня, Камила работи неуморно като патрон на Националното общество за остеопороза и попечител на различни фондове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама