Любена Нинова: Кралицата майка на Елза и Ана от „Замръзналото кралство 2”


Любена Нинова: Кралицата майка на Елза и Ана от „Замръзналото кралство 2”
Снимка: личен архив

Ако имате дете или пък у вас самите все още дреме едно непораснало такова, то със сигурност сте чували за хитовата анимация „Замръзналото кралство”. Днес, в деня на световната премиера на втората част на филма, ви срещаме с Любена Нинова, чийто магичен глас вдъхва живот на кралица Айдуна, майката на Елза и Ана.

Опиши се с 3 думи.

Свръхенергична, несръчна, любопитна.

Как изглежда един твой ден?

Важно уточнение е, че се намирам в края на един дълъг отпуск по майчинство и ми предстои връщане в IT компанията, в която работя от 11 години. В момента денят ми изглежда така - ставам рано, следват опити малкият немирник (3г.) да бъде измит, вчесан и облечен за градина. Кандарми за всичко, защото сме във фаза „инат за спорта“. Мятане в колата и доставка в детската градина в последната минута. Прибиране вкъщи. Спокойна закуска и кафе. Преглеждане на социалните мрежи – заместител на някогашното прочитане на сутрешния вестник. Разчертаване на деня и описването му в тефтера, без който не мога да съществувам. В зависимост от ангажиментите ми се мятам първо във фитнеса, защото древна тибетска мисъл гласи, че ако оставиш тренировката за следобед, тя никога не се случва. Следват срещи с различни хора, с които работя по различни линии – музиканти, граждански активисти и всякакви други свободни птици като мен. Когато ми предстои концерт, репетирам – вкъщи или с колеги инструменталисти. Докато се обърна, вече е станало време да се взима наследника – любимото ми време от деня. Разпитваме се кой какво е правил през деня, гледаме заедно детско, играе се на различни неща и се ядат забранени неща. Аз съм много либерална майка и детето ми е повече приятел, отколкото „подопечен.“ Следва съвместно приготвяне на вечеря със съпруга ми и време за семейството. Домашният уют за мен е приоритет.

Как започна певческата ти кариера?

С дезодорант пред огледалото (смее се) На 7-годишна възраст, след прослушване, станах част от вокалната група при БНР „Радиодеца“. Имам редица записи с тях като солистка. Изнасяхме концерти, репетирахме усърдно, заснемахме клипове към тогавашните единствени телевизии БНТ и Ефир 2. По-късно, вече на 15 години, се явих на конкурс в култовото за времето си предаване за млади таланти „Хит Минус Едно“ на Кирил Ампов. Там спечелих конкурса за певци на месец март, а в края на годината, по време на на годишната класация, станах певица на 1999-та година. Наградата ми бе песен и видеоклип от известна тогава продуцентска къща, който никой никога не направи. Такива бяха времената и нямаше как да се оплачем във фейсбук. (смее се)

Вече като студентка по Германистика се явих на кастинг в „Шоуто на Слави“ и така се задвижи машината на телевизионните формати. Това беше първият по рода си музикален конкурс, който генерира огромна гледаемост и хората много ни се радваха. След края на „Аз пея в Ку-ку бенд“ дойде „Музикална академия Ку-Ку бенд“, а после и музикалното токшоу „5 старс“, което продължи 3 сезона.

След тези бурни времена на телевизонна слава, турнета и песни, започнах да творя самостоятелно и музиката постепенно се превърна в придружаващо занимание наред с другото ми образование и професионален път на млад IT кадър.

Ако животът ти бе песен, как щеше да се казва?

„Always look on the bright side of life“

Музикант къща храни ли?

Ако е женен за немузикант – да!

Разкажи ни повече за озвучаването. Откога се занимаваш с това?

Озвучавам детски филмчета от повече от 10 години. За първи път се докоснах до тази магия през 2008-ма година като част от филмчето на Дисни “Тинкърбел”. Оттогава често ме канят да пея в различни анимации, но само песнички. Тази година, освен като певица, ме одобриха и за диалог и преживяването беше несравнимо! Ролята ми е на кралица Айдуна – майката на Ана и Елза от хитовата анимация „Замръзналото кралство 2“. Записването на реплики е много различно от това да пееш, там се искат съвсем различни емоции и нагласа.

Допадна ли ти персонажа на кралица Айдуна?

Беше много интересно да се потопя истински в персонажа, а това, което най-много ми помогна, бе фактът, че самата аз съм отскоро майка. Просто си представих, че говоря на своето дете и се получи! Песничката също е много хубава и по майчински топла. На 22.11 е световната премиера. Нямам търпение да го видя, защото никой от участниците още не е гледал целия филм. Тези филми са прекрасни – музика, анимация, сюжет, а най-важното е, че предават на децата по един много достъпен начин изконни човешки ценности като вярност, доброта, приятелство. Аз самата ги гледам с удоволствие, защото във всеки от тях има по нещо и за нас, възрастните. А когато един ден детето ми порасне достатъчно, за да ги гледаме заедно, ще бъде още по-хубаво, защото ще знае, че във филмчето пее мама.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама