Любовни хроники: Мария Калас и Аристотел Онасис


Любовни хроники: Мария Калас и Аристотел Онасис
Снимка: Instagram

Колко любовни истории сте чували през живота си – десетки, стотици? Несъмнено всяка една от тези приказки е красива, поетична, загадъчна и интересна. Има милиони такива истории, но днес ще обърнем внимание на една голяма, страстна и много трагична любов между две известни личности. Тя е величествена жена, оперна богиня с красив глас, а той е най-богатият човек на планетата. Мария Калас и Аристотел Онасис.

Един от най-богатите хора на планетата – Аристотел Онасис е роден на 15 януари 1906 г. Той израснал като уверено, независимо, целеустремено момче. Накратко, всички черти на успешен предприемач били съчетани в него от детството.

Аристотел бил обсебен от идеята да бъде успешен в бизнеса и да направи огромно състояние. Навършвайки пълнолетие, младежът заминал за Аржентина, където работил като телефонен техник, а в свободното време развивал бизнеса си. Така до 32-годишна възраст Онасис вече печелил по няколкостотин хиляди долара.

Мария Калас е родена в Ню Йорк и е израснала като изоставено дете. Дебелото, невзрачно, необщително и затворено момиче се чувствала зле през голяма част от детството си. Въпреки това, на 16-годишна възраст момичето с красивия глас си спечелила приличен живот и дори издържала семейството си.

Кариерата на Калас се развила бързо. Милионерът Джовани Батиста Менегини винаги се е възхищавал на таланта на Мария и по-късно двамата се оженили.

През септември 1957 г. се състояла първата среща на Аристотел Онасис и Мария Калас на бал по повод рождения ден на Елза Максуел във Венеция. Тогава те дори не подозирали, че съдбите им ще се преплетат. През пролетта на 1959 г. те отново се срещнали на бал. След това Онасис отишъл в Лондон за концерт на Калас, а по-късно поканил нея и съпруга ѝ на яхтата си.

Романсът им беше истински шок за обществеността. Онасис и Калас забравили за благоприличието и се наслаждавали на любовта си пред своите половинки и приятели. Мария поискала развод, но Менегини бил готов да прости на жена си за тази ваканционна романтика. Уви, тя била много настоятелна и в крайна сватба се отдала напълно на Аристотел.

Напълно заслепена от любовта, Мария напуснала сцената, за да се отдаде на половинката си. Удивително е колко искрени са били чувствата на оперната прима, но любимият ѝ не споделял това отношение. Калас търпяла обиди пред приятели, изневери и дори физическа агресия.

Най-големият удар бил абортът, който Аристотел накарал своята „любима“ да направи. Мария била на 43 години, когато разбрала за бременността. Тя била безумно щастлива, но бащата на детето изобщо не споделял същия сантимент.

След грандиозен скандал, последвал с мълчание и раздяла за няколко седмици, тя научила от вестниците, че Аристотел Онасис се е оженил за вдовицата на президента на Съединените щати - Жаклин Кенеди. За Мария това бил истински удар, тя се затворила в себе си, спряла да общува с хората, не напускала апартамента си.

Месец по-късно Онасис пристигнал в Париж и помолил любимата си за прошка, уверявайки я, че не изпитва нищо към новата си съпруга и този брак е просто PR трик. Дали е било вярно, или не, никой не знае. Новата съпруга била студена, стисната и пресметлива. Но този път съдбата му изиграла жестока шега.

През 1973 г. любимият син на Онасис, Александър, загинал при самолетна катастрофа, а след това Аристотел не успял да се възстанови и бил хоспитализиран. Съпругата му, Жаклин, долетяла от Америка и след като се уверила, че състоянието на съпруга ѝ не изисква грижи, се върнала в Ню Йорк. На 15 март 1975 Онасис починал. Според лекарите в последните си минути той мислел само за Мария - единственото момиче, чиито чувства били истински и искрени. Калас обичала Онасис до самия край и сърцето ѝ спряло да бие точно година след неговата смърт.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама