Любовни хроники: Пабло Ескобар и Вирхиня Валехо


Любовни хроники: Пабло Ескобар и Вирхиня Валехо
Снимка: Instagram

Вирхиня Валехо Гарсия е журналист, медийна, телевизионна и светска личност от Колумбия. Израснала в заможно семейство, Валехо получава образование в англо-колумбийското училище и по-късно започва работа като учител по английски в Богота.

През 1963 тя се жени за изпълнителния директор на „CBS Security and Data”, Заморано Джованели. След развода им през 1971 Валехо започва първата си работа в телевизията. От 1978 до 1981 тя е омъжена за втория си съпруг Дейвид Стивел. Това, което остава в историята десетилетия наред обаче, е нейната любовна история с Пабло Ескобар.

Тя се влюбва в него, докато присъства на парти в ранчото му през 1982 година. Само година по-късно тя интервюира Ескобар, за да покаже проекта му за предоставяне на къщи на бедните като част от плана му да влезе в политиката. Вирхиня е първият журналист, който показва видния наркобос по телевизията. Той бива избран в Конгреса, но след това изключен по обвинение, че е направил парите си от трафик на наркотици.

Вирхиня продължава романса си с Ескобар в продължение на пет години до 1987 и определено се наслаждава на луксозния живот. Двамата се срещали в хотели и понякога дори в апартамента ѝ в Богота. По-късно, докато Пабло се укривал, двамата се срещали на тайни места. Той я обсипвал с подаръци и финансирал шопинг пътуванията ѝ до Ню Йорк, Париж, Маями и Милано. Мнозина определяли връзката им като близка на Бони и Клайд.

Вирхиня е записвала и възпроизвела много от разговорите си с Ескобар - някои от тях лични и романтични, докато други за колумбийската политика, корупция, трафик на наркотици, и политика като бомбения атентат срещу Върховния съд и убийството на Луис Галан. Тя подкрепила публично кампанията на Ескобар срещу екстрадицията на колумбийски наркотрафиканти в САЩ.

Докато Вирхиня рецитирала любовните стихове на Неруда на Ескобар, споделяйки знанията и мъдростта си с него, той се опитвал да я впечатли с истории за своите подвизи, приключения и сила.

Когато колумбийското и американското правителство, както и картелът Кали преследвали Ескобар, той отмъщавал с бомбени атаки и убийства. През това време Вирхиня започнала да ухажва други мъже, включително германски граф. Ескобар започнал да ревнува и да става агресивен. Тя се страхувала от Пабло и неговите поддръжници, които подслушвали телефоните ѝ и следели движенията ѝ. Тогава тя започнала да го мрази. Той е убит от силите за сигурност през декември 1993 година.

Вирхиня Валехо дълго време се крие от медийното пространство, но постепенно започва да разкрива лицемерието на колумбийския елит, застрашавайки собствения си живот. Администрацията за борба с наркотиците на САЩ я секретира там, предлагайки ѝ политическо убежище. В деня, в който тя заминава през 2006 година, 14 милиона души гледали по телевизията как тя се качва на самолета, който завинаги скъсва връзката ѝ с родната страна. И до днес тя живее в Съединените щати, страхувайки се от последствията от завръщането си в родината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама