Маргьорит Алибер: Кралска мистреса и убийца на египетски принц


Маргьорит Алибер: Кралска мистреса и убийца на египетски принц
Снимка: Getty Images

Маргьорит Алибер е родена през 1890 в Париж в семейството на кочияш и чистачка. Въпреки крайната бедност, родителите ѝ работели за висшата класа и затова тя била отгледана в квартал, където хората били доста образовани. Маргьорит израснала, занимавайки се със същите хобита като аристократките - езда, четене на книги, ходене на театър и учене на ноти.

С прекрасна кестенява коса, светли очи и забележителни черти, бъдещето ѝ изглеждало светло, докато не се случила трагедия. 4-годишният ѝ брат изтичал на улицата, докато Маргьорит трябвало да го гледа и бил пометен от камион. Родителите ѝ я обвинявали за смъртта му и я изпратили да живее в манастир, където монахините я биели постоянно.

На 15 години Маргьорит избягала от манастира, без да каже на никого. Когато родителите ѝ я намерили, тя била бременна и родила момиченце на 16. Бащата на детето бил малолетният син на английски благородник на име Андре Мон-Клер. Двамата били влюбени, но синът не можел да получи разрешение да се ожени за бедна французойка, особено след като вече била родила извънбрачно дете.

Маргьорит била принудена да даде дъщеря си Реймонд, за да бъде отгледана от непознато семейство във ферма. Единственият вариант да се издържа се оказала проституцията, въпреки че понякога се изявявала и като певица в нощен клуб. Жена на име Мадам Денарт управлявала публичния дом за „първокласни проституки” и смятала, че Маргьорит е много по-красива, талантлива и интелигентна от обикновените момичета, така че имала реален потенциал да стане куртизанка.

След като получила куртизантското си обучение, Маргьорит „обслужвала“ почти всеки аристократ във Франция, Англия и Съединените щати. В един момент кралското семейство избрало именно нея да се срещне с младия принц Едуард от Уелс, защото смятали, че той има нужда от по-опитна жена, която да му помогне със секса. Последвала страстна любовна афера.

Маргьорит продавала услугите си на десетки богати мъже от висшето общество и успяла да си позволи собствен апартамент, а мнозина клиенти дори ѝ плащали издръжка. На 23 години тя се събрала отново с вече 7-годишната си Реймонд. Искала тя да има добро образование, затова я изпратила в един от най-добрите пансиони за момичета в Лондон.

На 32 години Маргьорит Алибер обиколила света с богатите си гаджета. Докато била на парти в Кайро, тя харесала млад египтянин на име Али Камел Фахми бей. По-късно, след като се завърнала в Париж, отново видяла Фахми бей на няколко партита. Започнали бурен романс и в крайна сметка тя се съгласила да се премести в Египет и да се омъжи за него.

Фахми бей бил мюсюлманин и искал Маргьорит да приеме исляма, да се облича скромно и да покрива лицето си като другите жени в Египет. Тя отказала да направи това и поискала предбрачен договор с лични изисквания, но Фахми Бей усетил, че тя е златотърсачка и разкъсал предбрачния им договор само 2 дни преди сватбата, така че тя нямала доказателство, че някога са се съгласявали на дадени условия. Изведнъж Маргьорит се оказала в капана в ужасен брак без възможност да се разведе.

Хитрата красавица някак убедила съпруга си да пътуват заедно до Лондон, за да гледат опера. Отседнали в хотел „Савой“, а в 2:30 сутринта се чули изстрели от стаята им. Маргьорит простреляла съпруга си няколко пъти в гърба и главата.

Това убийство очевидно е било предумишлено, а не от страст, защото не е случайно, че тя е искала да го убие в Англия. Ако всичко това се било разиграло в Египет, тя щяла да бъде осъдена на смърт за убийството на благородник. Но в Англия използвала връзките си, за да се спаси.

След като излязла на свобода, тя се преместила в Париж и продължила стария си начин на живот, срещайки се със заможни мъже. Тя се наричала „принцеса Маргарита“. До края на живота си живеела тихо в апартамента си в Париж и прекарвала много време на гости на дъщеря си Реймонд и внуците си. Починала на 80-годишна възраст. След смъртта ѝ внукът ѝ преглеждал разни документи и видял, че Маргьорит е успяла тихомълком да се омъжи и разведе още пет пъти, без семейството ѝ да разбира.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


 • Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024

  Научете вашата Таро карта за тази този петък, 12 юли 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Десет чаши Проблемите са неудобни, това е сигурно, но не сте ли изумени от това как приятелите ви изглежда излизат по начини, за които не сте и мечтали, защото сте попаднали в трудни моменти? Без тези моменти...

 • Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този петък, 12 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Предстои ви да се влюбите страстно и до полуда! Телец Време е да направите нещо щуро. Не го мислете толкова. Вижте още: 3 зодии, защитени от силната си интуиция Близнаци Обичайте до полуда, защото...

 • Хороскоп за днес, 13 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 13 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази събота, 13 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес вашият ентусиазъм и нивата на енергия се повишават, което го прави идеалният ден за справяне с нови предизвикателства. Влиянието на Меркурий подобрява вашите комуникационни умения, така че използвайте тази...

 • Алек Младенов се показа с приятелката...
  Алек Младенов се показа с приятелката си (СНИМКИ)

  Александър Младенов не успя да намери истинската любов в романтичното риалити "Ергенът", но явно това се е случило след края на предаването. Той изненадващо се появи с половинката си на светско събитие и привлече вниманието на присъстващите.  Коя е дамата на Алек Младенов Половинката му е блондинка...

 • 4 зодии, които имат ангелски души...
  4 зодии, които имат ангелски души

  Всеки, който прави света по-добро място, стреми се да помага на другите и свети със светлина отвътре, е ангел на Земята. Ето кои са четирите зодии с ангелски души. Телец Телецът има душата на ангел, защото е земен знак, ръководен от Венера. Венера е планетата на любовта и красотата, които са много...

 • Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази събота, 13 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Днес ви се пада здравето. Какво по-прекрасно от това!? Телец Любовта ще влезе в живота ви и ще ви накара да се чувствате опиянени от нея.   Близнаци Днес денят ще бъде много вълнуващ за вас. Вижте...

виж всички виж всички
Реклама