Мария Калас и Аристотел Онасис - един живот не стига


Мария Калас и Аристотел Онасис - един живот не стига
Снимка: Instragram

Една от най-великите оперни певици в историята - Мария Калас, е намерена мъртва в парижкия си апартамент на 16 септември 1977 година. Земният ѝ път приключва едва на 53 години.

Вижте още: Любовни хроники: Елин Пелин, Стефанка и всичките му любовници

Нейната голяма любов е милиардерът Аристотел Онасис.

Двамата се развеждат с партньорите си, за да бъдат заедно - предателство, което съпругата на Онасис не може да му прости.

Скоро обаче милиaрдерът започнал да изневерява на Мария. Свикнала да получава внимание от всички, единственият, който сякаш не я забелязва, е любовта на живота ѝ.

Аристотел Онасис започнал да унижава оперната певица пред всички, както я е унижавала майка ѝ като дете. Тя забременява, но е принудена от милиардера да направи аборт. По това време Калас е на 43 години. За хората около нея изглеждало, че Мария се съпротивлява на идеята, но не прекалено, защото е достатъчно заможна и известна и ако иска може да роди детето, но с цената на връзката си с Онасис. Тя абортира детето, а за това Аристотел ѝ подарява палто. Единственото, което иска Мария, е той да я обича!

Вижте още: Анди Макдауъл, която дефилира на 65 години и изпрати важно послание (ВИДЕО)

Две години по-късно през 1968 Аристотел Онасис напуска Мария Калас и обявява годежа си с бившата първа дама на САЩ Джаки Кенеди.

Въпреки този удар по достойнството и чувствата на певицата, тя продължава да се среща с гръцкия магнат в Париж, докато той официално е с Джаки.

От емоционалния срив Мария Калас, наричана "Библията на операта", губи гласа си и не може да пее, както преди.

Но точно в този труден момент Калас среща Джузепе ди Стефано, наричан великия италиански тенор, той е феноменално явление в оперния свят от средата на миналия век. Оперната легенда и съпругата му са трогнати от тежкото положение на Мария и започват да ѝ помагат по всякакъв начин, за да стане отново звезда. Ди Стефано е убеден, че работата лекува!

Съпругата на Джузепе също подкрепя Мария Калас и двете стават много близки приятелки,  докато тя не разбира, че Калас спи с мъжа ѝ. Съпругата на Джузепе пише болезнено писмо до Мария: "Знаеш, че съпругът ми е моето всичко! Как можа? Как можа?!", гласи част от него. Но Мария така и не ѝ отговоря...

Мария Калас не просто изпя трагичния живот на героините си, тя го изживя

През 1973 милиардерът Аристотел Онасис губи най-скъпото си нещо в живота - синът му Александър загива в самолетна катастрофа. Съсипан от трагедията, любимият на Марая Калас си отива от този свят две години след като детето му е починало.

Смъртта на Онасис е финалната завеса в бляскавия живот на оперната звезда.

Последните години от живота си Мария Калас се затваря в парижкия си апартамент, където  живее с прислужницата си и не допуска никого освен най-близкия си приятел Анри. През нощта на 16 септември 1977 Мария Калас получава сърдечен удар в съня си. Светът губи последната "светица на операта", зад чийто огромен талант живееше една жена с разбито сърце...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама