Мишел Пфайфър: Винаги съм знаела, че ще осиновя дете


Мишел Пфайфър: Винаги съм знаела, че ще осиновя дете
Снимка: Getty Images

Да си майка е красиво изживяване! Подобно на много други жени, Мишел Пфайфър мечтаела да намери правилния мъж, да има деца и да създаде семейство. Но времето минавало и това така и не се случвало. След известно време тя решила да направи нещата по свой начин и изоставила традиционния път...

Мишел Пфайфър е родена в Калифорния през 1958 година. Тя е една от най-търсените актриси между 80-те и 90-те години. Има необичайна красота, която е лесно разпознаваема - макар родителите ѝ да са родени в Съединените щати, нейните предци идват от много различни места, като Германия, Англия, Франция, Ирландия, Холандия, Италия.

Когато била по-млада, учила стенография, но преди да вземе дипломата си, решила, че иска да опита актьорско майсторство. Много бързо пожънала успех. Само за десетилетие преминала от малки второстепенни роли до главни роли в хитове и приходи за милиони долари. Да, била известна и имала пари, но късметът ѝ не бил толкова добър по отношение на връзките. Актрисата преживяла няколко провалени връзки и дори се омъжила, но скоро след това се развела.

След известно време тя решила, че е време да се съсредоточи върху личния си живот. „Животът и кариерата ми бяха преплетени. Кариерата ми все още е важна за мен, но след като постигнете определен успех, цялото това време, което сте прекарали в обсебване, се обръща срещу вас, така че фокусът естествено трябва да се върне към живота ви.“

След като стига до това заключение, тя кандидатствала за осиновяване като самотна майка, без да дефинира в молбата си предпочитания пол на бебето.

„Винаги съм знаела, че ще осиновя. Предполагах, че първо ще родя и след това ще осиновя. Но дойде време да бъда майка и аз просто обърнах реда“, казва тя в свое интервю.

Един ден, по време на дългото чакане, най-добрата приятелка на Мишел я убедила да отиде на среща на сляпо. Първоначално тя отказала, защото имала няколко лоши опита. Но след настояването на приятелката ѝ, Мишел се съгласи. Планът включвал вечеря и боулинг с продуцента Дейвид Е. Кели. За изненада на актрисата срещата минала много добре и останалото е история.

Два месеца след срещата с Дейвид, Мишел била одобрена за осиновяване. Бебето ѝ било красиво момиченце. Той се съгласил да я подкрепи и се ангажирал да поеме ролята на баща на бебето.

„Бяхме заедно от около два месеца. Така че изведнъж се появи бебе, без да сме се подготвяли. Все пак, повечето двойки разполагат с поне 9 месеца. Той напълно се мобилизира. И двамата бяхме на възраст, готови да създадем семейство. Така че първо станахме родители, а после развихме отношенията си. По странен начин това свали напрежението от нас като двойка. Имахме нещо друго, върху което да се съсредоточим. Беше перфектен момент.“

По-късно същата година двойката казва „Да“ и почти тридесет години по-късно те все още са заедно, щастливи и по-близки от всякога. Дейвид осиновил законно Клаудия, а не след дълго семейството се разширило с първото биологично дете на двойката, Джон Хенри.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама