Моника Белучи: Една жена е уникална, когато е себе си


Моника Белучи: Една жена е уникална, когато е себе си
Снимка: Getty Images

Моника Белучи е родена на 30 септември 1964 г. в малкото градче Чита ди Кастело, област Умбрия. Въпреки че лекарите казват на майка ѝ, че е безплодна, Маотиа Густинели по чудо забременява и ражда един от най-големите секссимволи на всички времена.

Вижте още: Любовни хроники: Пол Нюман и Джоан Удуърд - златната двойка на Холивуд

Ранни години

Моника е единственото дете в скромното семейство на баща ѝ Луиджи Белучи, който се занимава с винопроизводство и отглеждане на зеленчуци и горски плодове и майка ѝ, която е художничка.

Близо до къщата на родителите на Белучи имало заграждение за добитък, който баща ѝ извеждал на паша всеки ден. Когато Моника навършила 5 години, родителите ѝ започнали да я включват в селскостопанска работа, за да разбере колко е важно да помага на възрастните от ранна възраст. Моника Анна Мария (това е пълното ѝ име) работи заедно с баща си и майка си, осигурявайки домашно отгледана храна.

Първи стъпки в модната индустрия

На 18-годишна възраст Моника Белучи се записва в Юридическия факултет на университета в Перуджа. Висшето образование обаче не е евтино и за да печели пари за обучението си, актрисата първоначално започва работа като сервитьорка в местна пицария. Тогава за нея се появява възможност да се пробва като модел.

Известно време Моника работи като модел в малкия си роден град, но Чита-ди-Кастело е твърде провинциален. В резултат на това тя споделя с родителите си за намерението си да се премести в мегаполис. Изборът ѝ пада върху Милано, където амбициозната актриса отива, надявайки се да изгради кариера като адвокат.

Милано обаче посреща по двусмислен начин Моника. Вместо уютно жилище и приличен доход, Белучи се оказва с малка стая, която трябва да дели с друг имигрант. След известно време тя трябва да поеме работа като сервитьорка в едно от местните кафенета. Тогава Моника осъзнава, че преследването на кариера като адвокат в град със силна конкуренция е почти невъзможно. Затова тя започва да разпитва колегите и познатите си за моделство, тъй като фигурата и зашеметяващата ѝ визия позволяват това.

Моника Белучи сключва договор с Elite Model Management, водеща агенция за модели, почти веднага. Светът на моделството не само отваря вратите си пред нея, но и я прави разпознаваема в определени среди за много кратко време.

Вижте още: Джейми Лий Къртис: Филми на ужасите, зависимости и "Оскар"

Пробивът

До началото на 2000-та години Моника Белучи печели признание не само в Италия, но и в цял свят. Тя постоянно участва във фотосесии и ревюта на най-големите световни модни гиганти. Журналистите се тълпят около Моника, нетърпеливи да грабнат ексклузивен материал за своите вестници, списания или телевизионни канали.

През 2004 г. кариерата на модел на Моника Белучи достига своя връх. Според списание Ask Men's тя е сред 100-те най-красиви жени в света. С това постижение италианката измества редица холивудски красавици.

Филмова кариера

През 1990 г. Моника прави първи крачки във филмовата индустрия. Дебютната ѝ роля във филма "Живот със синове" не предизвика сензация, тъй като тя изигра второстепенна и почти незабелязана роля. В този момент обаче Моника вярва, че това е само началото и осъзнава, че харесва да играе във филми толкова, колкото да позира пред фото обектива.

Шест години по-късно, Моника Белучи става една от най-високоплатените актриси в Холивуд. Това се случва, след като тя изиграва ролята на Лиза във филма "Апартаментът". Впоследствие тя се появява във филми като "Лош тон", "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", "Тя ме мрази", "Колко ме обичаш?" и списъкът става безкраен. Струва си да се отбележи, че много от тези филми, благодарение на Моника, получиха престижни награди.

Вижте още: Любовни хроники: Кристина Апългейт и Мартин Ленобъл

Днес ви представяме 12 от най-вдъхновяващи цитати за живота от Моника Белучи:  

1. "Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая - когато я няма или когато освен нея няма нищо друго."

2."Човешкото познание много нарастна в сферата на технологиите, но не и в сферата на чувствата."

3. "Любовта живее само тогава, когато има взаимно уважение и свобода. Желанието да притежаваш някого като вещ е абсурдно."

4. "Красотата наистина е сила, но само ако умееш да се възползваш правилно от нея. Все едно да имаш Ферари - ако не можеш да шофираш добре, все едно нямаш нищо."

5. "Когато правим грешки или дори когато вършим неща, от които после се срамуваме, в крайна сметка се научаваме на съчувствие, на прошка към себе си и към другите."

6. "Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот."

7. "Всяка жена обича да бъде любима."

8. "Не притежаваме никого - нито съпрузите, нито децата си. Можем само да споделяме нещата с хората, които обичаме."

9."Познавам много красиви хора, които живеят ужасно. Чувстват се толкова некомфортно в кожата си. Да си наясно със себе си не е свързано с това как изглеждаш, а как се чувстваш."

10. "Жената може да обича така, сякаш никога няма да си тръгне. Но един ден може да си тръгне така, сякаш никога не е обичала."

11. "Всяка диета граничи с мазохизма!"

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама