Нумерологът Поля Тасева: В българките дреме мощна духовна сила


Нумерологът Поля Тасева: В българките дреме мощна духовна сила
Снимка: личен архив

Доста често се случва, че ние сами не знаем какво е нашето истинско щастие. Душата знае това, но не винаги чуваме гласа ѝ. Започваме да следваме някои желания и стремежи, които не само не ни носят така бленуваното щастие, но ни натоварват с допълнително бреме и ни отдалечават от пътя ни. И тогава накъде? Навътре към себе си. А ако сте готови да тръгнете по пътя на себепознанието и да откриете скритата си сила, да изчистите всичко токсично, което ви дърпа назад, днес сме поканили Поля Тасева, за да ни разкаже повече за нумерологията и всички други духовни практики. 

Здравей, Поли! Занимаваш се с нумерология, холистична и аура терапия и личностно развитие. Как се запали, откъде тръгна всичко?

Обръщайки се назад от тази си позиция по жизнения ми път, откривам, че ние винаги имаме ясни послания за посоката към най-правилното място. Влечението ми към цифрите е от дете. Завършила съм математическа гимназия и обожавах алгебрата. Изследването на причинно-следствените връзки и кое до къде води е било фоново разсъждение за мен винаги. Откакто се помня обичам да наблюдавам лицата, поведението, маниерите и начина на изказване на хората и да се питам какво всъщност се крие зад тях. Вече категорично знам, че влечението ми към мистиката е от минали животи. Родила съм се Водолей – вечният търсещ на Божествената истина с път 5ца, което ме превръща в новатор с мисия да срещне материалния с духовния свят.

Но когато човек се е отклонил от пътя си, пренебрегвайки многобройните фини подсказки и недоверявайки се на вътрешното си знаене, често идват събития, които имат за цел да го поразтърсят и върнат към себе си. Истината е, че когато бягаме от собствената си същност и се стараем да се моделираме по правилата на матрицата, мотивирани от чуждите истини за правилно и страха, че няма да бъдем приети, ценени и обичани такива, каквито сме, започваме да живеем живот под наем. Самозаблудата заблуждава и другите. При мен последваха едно след друго обстоятелства, които бяха извън цялата ми човешка логика и разбиране за любов и коректност. Те поднесоха катарзиса и доброзорно преорганизираха целия ми вътрешен свят. Сега, изправила се след тежката буря, знам и давам увереност на своите клиенти, че често най-големите ти врагове и предадели или най-тежките обстоятелства, могат да ти връчат най-правилната рецепта за щастие. Всички сме частица от огромен пъзел и само свързани го правим цялостен. По-ползотворно е да се учим не да отричаме, а да изследваме. Всяко нещо, което ни се случва носи информация за самите нас. Не е ок да допускаме друг да определя кои сме, защото винаги и във всичко човек тръгва единствено от себе си и декларира своето ниво. Ако се наблюдаваме внимателно ще видим, че и ние го правим. Разковничето е да търсиш собствената си истина без да се сравняваш и изискваш от другите, защото всеки е на различен етап от своета развитие, програмира се в различна среда и има различни от твоите уроци за усвояване.

Вижте още: Жени, разголете душата, а не тялото си

Нумерологията е уникален инструментариум в подкрепа да се реализира всичко това. Фино преплита нишките на минали животи с нашите задачи сега. Обяснява избора ни за семейство и род. Дава най-верните подсказки за връзката с другия, впредвид взаимните цели. Учи как да бъдеш качествен родител. Чете посланията на болестта. Подарява ти отговори за предизвикателствата в полето на любовта. Насочва те по най-правилния кариерен път. Въобще дава знанието как най-съвършено и с лекота да проявиш себе си. Усетих призванието си да споделям знанията и опитността си. И се престраших да тръгна по съвсем различен път. Въодушевих се да надграждам. Когато човек знае какви са му предизвикателствата и защо, къде има дефицит и в какво се крие най-голямата му сила, когато е подкрепен да приеме и правилно интегрира собствените си нюанси, тогава той е въоръжен с най-работещия сет от способности да спира непредвидени изненади, разширявайки своите възможности към материално и духовно благоденствие.

Смяташ ли, че българките са се променили, станали ли са по-отворени към вътрешния си свят, търсят ли методи за разгръщане на пълния си потенциал?

Определено. В нас дреме мощна духовна сила. И тя категорично започва да се пробужда. Динамиката на външния свят е и добър стимулатор. Сякаш все повече хора не искат да се съгласят с привидното. Търсят своя истински път и начини да се освободят от бремето на чуждите тежести и подсъзнателните програми.

Много приятно впечатление ми правят младите хора. При тях желанието да се свържат със своята изконна същност и вътрешно знание придобива понякога дори облика на амбиция. Никой не е спрял просто с една натална карта. Те искат свобода да бъдат и я излъчват. Целеустремени са да превъзмогнат предразсъдъците, да осветлят собствените си и наложените отвън ограничения. Дават с лекота воля на своите дарби. Опълчват се на познатото и стандартното. Не разчитат само на логично обяснение, а инвестират и в доверието си, развивайки интуиция. Ровят се в търсене и на друг отговор. А такъв винаги има. Експериментатори са и категорично привнасят по този начин новото. Много ме стимулират, защото при тях резултатите се случват светкавично бързо.

Ако човек има желание да се самоусъвършенства, но не знае откъде да започне, какъв съвет би дала? Откъде се започва?

Първата крачка, според мен, е най-важната и изисква най-правилното свързване със самия себе си. Притихнете и проведете честен и съкровен разговор със своето вътрешно Аз. Махнете маските, те само ви подвеждат. Сами сте. Признайте си искрено до колко сте удовлетворени от случващо се в живота ви. Такъв ли искате той да бъде. Докоснете мечтите и въжделенията си. След което с пълна отговорност за своя избор заявете готовността си да тръгнете по пътя на промяната. Най-правилните за вас учители се появяват в точния момент, когато сте уверени напълно в желанието си. Но не подценявайте и възможността Вселената да провери истинността на вашето намерение, като ви поднесе провокативни ситуации. Изисква се смелост да излезеш от илюзията на познатото и зависимостта. Както и чувство за хумор, за да уважиш тъмното в себе си и светлото в другите. Могъществото винаги има цена. Цената да владееш ползотворно силата си и така да създаваш красив своя свят е да можеш да се освобождаващ от ненужното и саботиращото те. Другото меродавно условие е да не спираш да полагаш усилия. Каквито и практики да се правят, от чашата трябва да излеем мръсната вода, за да сме сигурни, че когато долеем, ще пием чиста. Забравим ли водата задълго в чашата, можем да я намерим мътна и пълна с мушички.

Нумерологичните анализи дават подкрепата отвън като те стимулират да погледнеш по различен начин и да излезеш от парадигмата на очевидното. Много често клиентите ми са разтърсени от простотата на истините, до които сами стигат и така с лекота ги асимилират и интегрират. Осъзнаването е най-сигурният и кратък път до промяната, защото стигаш до урока и мъдростта, които трябва да натрупаш. Истинското разбиране неминуемо променя действието. Вече не си същия.

Като цяло това е един личен процес и трябва да се прави с компромистност и любов към себе си. Без бързане. Моят съвет е да отворите ума и сърцето си. Да си дадете свободата да експериментирате с любопитно търсещ поглед. Знанието винаги идва от собствения опит и ничия истина не е Вашата. Ползвайте наученото и уменията на другите, за да откриете и създадете Вашата истина. Мерилото за правилност нека бъде щастието в и около Вас.

Може ли да се каже, че човешката душа има болести? Дават ли отражение върху тялото и какви са те?

За мен човешката душа няма болести, тя е перфектна. Недъзите идват от болното ни човешко его. По съвсем различен начин се живее, когато то е здравословно. Но пък това е пътят тя да еволюира. За това и казваме, че няма грешни избори.

Най-вече страховете и непреработените подсъзнателни програми са тези, които закриват светлината за Душата и дамгосват телата ни. Създаваме с мислите си, засилваме с емоциите си и утвърждаваме с поведението си. Когато не сме се овладяли на всички тези нива, като крайно, но пък най-видимо, напътствията се изписват върху телата ни. Най-простото кашляне те насочва да видиш външния дразнител или да си признаеш неприятна за теб ситуация, стимулирайки те да се заявиш по правилния начин в толеранс със себе си.

А как можем да ги надвием?

Хубаво е да слушаме телата си, защото те ни нашепват къде бъркаме и така ни дават готовия отговор какво да поправим. Когато нумерологично извличам индивидуалните посланията на болестта винаги съм удивена колко те са синхронични с основните предизвикателства за човека. И понякога списъкът с точните указания е доста дълъг. Уловката е, да не се оставя за после и когато мине, а да се създаде веднага среда за активация. Процесът на осъзнаване, преработване и интегриране гарантирано ускорява лечението.

Обратното също е валидно. Когато се грижим за нашето здраве и даваме уважение на тялото си, физиологичните процеси циркулират правилно и това стимулира адекватността на мислите и чувствата ни. Предполагам, всеки от нас се е хващал, че изморен е много по-избухлив с всичките му последствия след това.

Отскоро можеш да се похвалиш и с холистичен център. Какво точно се крие зад вратите му?

За себе си открих, че най-ускореният начин да влезем в своята сила и да творим благоденствие с нея е да работим на трите нива – дух, душа и тяло. Това ми послание се крие зад абревиатурата на създадения от мен Холистичен Център ССБ и услугите, които предлагаме. Нумерологията и другите методики, които владея, търсят истината за душата и нейния път през преражданията, за да можем да свалим преградите, които ни пречат да живеем тук и сега.

Осъзнато или не, ние човеците си общуваме най-вече като души и на енергийно ниво. Запитвали ли сте се защо, когато влезете в стая с непознати автоматично се раждат симпатиите ви към едни, а отричате други, дори без никаква конкретна причина? И как усмивката ви угасва и започвате да усещате напрежението, когато влезете в стая с намусени лица? Зад всяко действие стои енергетика. Всяко пространство е запълнено с енергия. Всичко е енергия и енергиен обмен. Ние носим енергията на миналото си, на предците си, създаваме енергия и се свързваме с вибрациите на мястото и другите. Когато нямаме защити, нашата аура пропуска зловредната енергия и тя веднага рефлектира върху мислите, емоциите и дори здравето ни. Оттам насетне те почват да творят по преобразен начин. Не трябва да хигиенизираме само физическите си тела. Необходимо е периодично да си правим и енергиен детокс, за да можем да сме в собственото си присъствие. Това е и идеята на ауричното пречистване, което е другата уникална наша услуга. Резултатите са феноменални. Емоционалният и психически баланс са сигурни, но най-същественото е, че се променя реактивността ни и начина, по който приемаме нещата. И действителността се променя.

Към нашата идея се приобщиха и други хуманни ентусиасти и така разширихме методите, които можем да предложим. За да бъде красиво и забавно внедрихме музиката, танца и арт концепциите. Правим медитативни и констелационни практики. Предлагаме иновативни подходи като грижа за здравето. Организираме курсове за успешни родители. Раздаваме знанието и опитността си в лекционни турове. И вярваме в добрия ефект на всичко, което правим, защото резултатите го доказват.

Какъв е твоят свят?

Повече от всякога изпълнен с неподправена любов и смисъл. Имам две прекрасни деца, с които сме си всичко, и свой творчески проект-мечта. Понякога ми е трудно да калибрирам с многото нива на отговорност, но пък резултатите са толкова зареждащи и вдъхновяващи. Няма нищо по-красиво от това да си част от създаването на един по-добър свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама