Поговорка за всяка от 12-те ЗОДИИ


Поговорка за всяка от 12-те ЗОДИИ
Снимка: Pixabay.com

За всяка зодия си има поговорка, която отговаря най-точно на характера на всяка една от тях. Вижте каква е поговорката, която ви описва най-добре според зодията, която сте:

Овен

Желаеш ли чуждото, загубваш своето.

Овните имат навика да гледат все чуждото и да си мислят, че другите имат повече от тях. Това обаче рядко е така, но представителите на тази зодия просто не умеят да се наслаждават на това, което животът им е подарил. Овните често посягат и към чуждото, когато говорим за любов. Именно за това накрая почти винаги остават сами, защото човекът до тях не би могъл да търпи своеволията им.

Телец

Имане без труд лесно се пилей.

Телците обожават хубава храна, скъпите вещи и всичко, което може да направи животът им по-сладък. По възможност – с по-малко труд! Определено представителите на тази зодия не са от най-трудолюбивите хора, за това и когато им попаднат готови пари – почти винаги ги пилеят за ненужни вещи, които им носят кратко щастие. Внимавайте, Телци! Пазете си парите.

Близнаци

Лесно се обещава, мъчно се дава.

Близнаците понякога могат да са много подмолни. Те често обещават целия свят на любимия човек, но рядко дават и една десета от това, което са обещали. Близнаците обичат да изглеждат добре в очите на другите, затова много говорят – но малко действат. Пазете се от тях, особено когато ви свалят звезди още на първа среща.

Рак

Новата метла чисто мете, но старата пък знае ъглите.

Раците не обичат промените – това всеки го знае. Затова всичко, което е добре изпитано, удобно и старо – е най-хубавото нещо на света за тях. Затова и смяната на партньори в живота не се случва често. Това обаче понякога им играе много лоша шега, защото дори когато са в неподходяща връзка – предпочитат да не предприемат нищо.

Лъв

Законът е за коня, не е за лъва.

Всички знаем, че самочувствието на Лъвовете е близо до небето. Именно за това не признават правилата, които не им харесват и действат така, както намерят за добре. В любовния живот също играят нечестно, затова и често „жертвите“ им се влюбват бързо в тях, но и често си тръгват също толкова бързо.

Дева

Ако ръка дава, а сърце не дава, нищо не става.

Девите не се славят със своята дашност. Те са пестеливи, подредени и винаги обичат да знаят къде и за какво ще отидат парите им. Не обичат да черпят без повод, а когато го направят – гледат следващия път да напомнят и доброто да им се върне, както се полага. В любовта често това даване и вземане поравно им играе лоша шега, защото там – никога нищо не е по равно.

Везни

Ако има грешка, има и прошка.

Везните прощават! Независимо от това дали дълго ще се чудят, накрая те предпочитат да оставят кавгите в миналото и да погледнат напред към по-добрите времена. Ако нараните Везни, дайте им малко време и всичко ще си дойде по местата.

Скорпион

Лице невиждано, скоро се забравя.

Скорпионите нямат сантимент към вещи и хора, понякога дори не правят разлика между двете. И преди да се обидите, мили Скорпиони, припомнете си дали това наистина не е така. Затова, че не се привързват към вещи – добре, но за хората – има какво да подобрят в себе си, за да не нараняват другите.

Стрелец

Лисицата и калугерка да стане, между кокошките не я пущай.

Стрелците цял живот се стремят да се променят към по-добро. В даден момент от живота си обаче разбират, че някои техни трудни черти няма как да бъдат променени. Затова, ако обичате Стрелец и той ви е обещал, че ще се промени – имайте едно наум.

Козирог

Ако не кърпиш вехтото, ново няма да носиш.

Козирозите често имат навика да захвърлят нещо, когато вече е овехтяло. Както вещи, така и хора. Те не се опитват да закърпят отношенията си с другите, а решават направо да изтрият всичко и да започнат отначало. Лош навик, от който трябва да се отърват!

Водолей

Бистра водица, мирна главица.

Водолеите изобщо не са почитатели на алкохола. Когато са в обща компания, най-много да си сипят чаша вино и никога не посягат към нещо друго. Освен, че са трезви в такива ситуации, те имат и страшно трезва преценка в живота – винаги знаят какво да направят и винаги се оказват прави!

Риби

Ако искаш да вземаш, научи се да даваш.

Рибите много обичат някой нещо да им дава. Независимо дали е залужено или не. Трудни характери са по това отношение, затова ако искат животът им да се промени – добре е да се научат най-накрая да дават, без да искат нищо в замяна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама