Каква е перфектната диета за вас според зодията ви


Каква е перфектната диета за вас според зодията ви
Снимка: iStock

Начинът ни на хранене до голяма степен се определя от зодиакалния ни знак, който е показателен за много аспекти от живота ни. Ето какви хранителни съвети ви дават астролозите според зодията ви.

Овен

По природа са нетърпеливи, искат да правят всичко едновременно, същото важи и за храната. Болна точка на всеки Овен е бързата храна, богата на въглехидрати. Като за начало те трябва да спрат просто да поглъщат храната и да се опитат да ѝ се наслаждават. Като истински пристрастен към въглехидратите, трябва да имате предвид, че препоръчителният дневен прием на калории е до 2200. Здравословното отслабване включва намаляване на 500 калории на ден.

Телец

Телецът обича храната на всички етапи, от подбора на продуктите и приготвянето, чак до консумацията. Тук има и отрицателна страна, т.е. наднорменото тегло. Трябва да се научат да бъдат умерени. Вместо да изяждат всичко за един ден, те трябва да си направят седмичен план, така че бисквитките да останат за понеделник, паят с череши за вторник, а шоколадът за сряда.

Близнаци

Те се наслаждават на храната, както и на живота с пълни шепи. Въпреки това, наслаждаването на разнообразието може да им струва няколко допълнителни килограма. Те трябва да консумират храни от всички продуктови групи. Най-добре им подхожда лека средиземноморска диета, разпределена през деня на няколко хранения, от 300 до 400 калории всяко.

Рак

Раците не биха могли да си представят деня без млечни продукти и то в големи количества, затова често прекаляват с приема на мазнини. Трябва да пият повече вода, а може и спокойно да се подсладят с малко некалорична газирана напитка, за да не се чувстват изобщо натоварени, докато отслабват.

Лъв

Като истински представител на котките, Лъвовете се нуждаят от месо, за да функционират нормално, но често губят контрол. Те дори не харесват мисълта да се откажат от нещо, така че мразят думата "диета". Те обичат храна, която други ще приготвят за тях, и това всъщност може да е нещо добро, защото по този начин някой друг ще контролира порциите им.

Дева

Девите са перфекционисти, които обикновено нямат проблеми с храната, но са изложени на реален риск, когато с намерението да се хранят здравословно залитат в крайности. Тъй като те не могат без хляб, добре е да избират пълнозърнест и така да спестяват поне 200 калории на ден. И разбира се, трябва да избягват сладкиши. Необходимата захар може да се въведе чрез натурални плодове.

Вижте още: Тези 2 зодии носят магия и покоряват всеки, който се докосне до тях

Везни

И птиците по клоните знаят колко много обичат сладкото Везните, но им липсва дисциплина. Те ще оцелеят дори и да не хапнат нещо сладко в момента, в който отворят очи. Трябва да планират храната си разумно. Тъй като са родени дегустатори, се нуждаят от няколко по-малки хранения, за да се насладят на нови вкусове през деня. Особено харесват подправките. И това е чудесно – винаги е по-добре да избирате пикантни храни вместо тези, които са с високо съдържание на калории.

Скорпион

Скорпионите изпадат от крайност в крайност. Или обичат храната повече от Телците, или гладуват. Преди да коригират диетата си, те трябва да бъдат научени на умереност. На тях не им трябва диета. Всичко, от което се нуждаят, е да определят правилно времето за хранене, да ядат на всеки три до четири часа и да спазват правилния дневен прием на калории. Те трябва да изберат зеленчуци и месо и са свободни да се подсладят след основното със сладка напитка.

Стрелец

Стрелците са зодиите, които най-трудно понасят диетите, защото не обичат никакви ограничения. За щастие те са и любители на физическите дейности. Трябва да се ограничават от газираните напитки, които са им любими. Така ще спестят калории, а усмивката на лицето им ще остане.

Вижте още: Бракът с тях е кошмар: Най-лошите съпрузи на зодиака

Козирог

Те са традиционалисти, които се наслаждават най-много на майчината кухня и са истински любители на "тежката" храна. Когато мислят, че трябва да свалят няколко килограма, получават паническа атака. Тогава изобщо няма да споменаваме диетата. Кухнята на майка им несъмнено е най-добрата, а те просто трябва да ограничават порциите.

Водолей

Те рядко имат проблеми с теглото си, но тъй като са много общителни, най-големият им недостатък е, че постоянно похапват нещо, докато се забавляват с приятели. Най-добре ги пощадете по време на обяда, за да могат на воля да се почерпят с чийзкейк. Или още по-добре, пропуснете леката закуска с приятели и вместо това изпийте подсладена напитка.

Риби

Хората, родени под този знак, въпреки факта, че често не са дисциплинирани, лесно приемат нови продукти в диетата си, а най-много мразят чувството на глад. И са прави! Никога не гладувайте, а за линията ви ще се погрижи най-добре средиземноморската диета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама