Кое е идеалното домашно растение за всяка зодия


Кое е идеалното домашно растение за всяка зодия
Снимка: iStock

Независимо от това как звездите са били подредени, когато сте се раждали, вашата натална карта може да каже много за вас и това включва дори дребни подробности като стайните растения, които отглеждате у дома. От уникални папрати до успокояващи растения, от алое до редки сукуленти, ето какви растения трябва да имате на перваза на прозореца според вашата зодия.

Овен (21 март - 19 април)

Можете да забележите „змийско растение” в много домакинства, тъй като то не е особено капризно и цъфти на средна до ярка слънчева светлина. Не е изненадващо, че живият Овен се съчетава добре с лесната за гледане Сансевиерия – тя има назъбени листа, подобни на бръснач, които се съчетават с овенското остроумие и прецизен стил на общуване, който често е импулсивен и остър.

Телец (20 април - 20 май)

Не можете да кажете, че сте Телец, без да бъдете заклеймен като упорит, алчен и малко материалист. Но във всеки слух има малко истина. Нефритените растения сякаш магически увеличават финансите, поради което са идеален избор за Телец.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците са въздушен знак, затова имат нужда от въздушно растение като тиландията. Тези растения изискват малко излагане на вода и светлина, но определено имат нужда от компания, точно като Близнаците.

Рак (21 юни - 22 юли)

Раците са засегнати от лунния цикъл повече от всеки друг знак и е известно, че стоят от по-емоционалната страна на зодиака. Аспержи папратите са подобни на зодиакалния знак Рак, защото непрекъснато се развиват и растат, а и са щастливи в тъмното като лунния знак.

Лъв (23 юли - 22 август)

Ако Раците имат Луната, то Лъвовете имат Слънцето. Сукулентите се представят най-добре на ярка светлина и могат да допълнят перфектно тяхната страстна и ослепителна личност.

Дева (23 август - 22 септември)

Девите са един от най-силно стереотипните знаци в астрологията - продуктивни, трудолюбиви и организирани през всички часове на деня. Те биха се съчетали чудесно с филодендрон, който е много търпеливо растение и расте неуморно.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Лилията на мира, спатифилум, представлява желанието на Везните за хармония и добри вибрации – особено в тежки времена.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Известно е, че Скорпионите са чувствителни и изключително предпазливи, когато става въпрос за чувствата им. За душевните градини на тези водни знаци драцената е абсолютно попадение. Драконовото растение може да бъде отровно като жилото на Скорпиона - и двамата защитават нежните си сърца по този начин.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Този управляван от Юпитер знак е известен с това, че се радва на много късмет и добро здраве, което е в съответствие с исторически късметлийската природа на зелената лилия.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Дяволският бръшлян (потос) е идеалната покупка за суровия Козирог. Това е трудолюбиво растение, което върши работата вместо вас.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Албука е уникално стайно растение, което подхожда на зодиакалния знак Водолей, за който всички знаем, че се съобразява само със собствения си вътрешен компас. Този сукулент е толкова труден за намиране, че е по-добре да купите пакет семена и да започнете колекцията си от нулата.

Риби (19 февруари - 20 март)

Успокояващата сродна душа на чувствителните Риби е растението алое вера. Тези цветя лекуват рани и облекчават болката, подобно на мистичния знак Риби, за който е известно, че е духовен водач.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама