Груби грешки при гледането на цветя през зимата


Груби грешки при гледането на цветя през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Зимата може да натовари вашите растения - дори тези, които са на закрито. За да предотвратите повреда (или по-лошо, пълно увяхване) на вашите цветя този сезон, днес ще ви запознаем с най-често допусканите грешки, които трябва да избягвате.

Преполиване

Независимо от сезона, преполиването може да причини значителни щети, включително кореново гниене. Това обаче става особено проблематично през зимата. Хората са свикнали с редовен ритъм на поливане, когато растенията растат активно. Но през зимата растенията преминават в спящо състояние. Те не произвеждат нови листа или цветни пъпки, така че не изискват толкова много вода.

Сух въздух

Между загубата на влага и потоците топъл въздух, изпомпвани от отоплителните уреди, липсата на влажност оставя листата дехидратирани през по-студените месеци. Увеличете нивата на влажност на закрито, като вземете овлажнител или поставите съд с вода между растенията. Редовно пръскайте листата с вода.

Не почиствате прах от листата

Нормално е да забележите повишаване на нивото на прах във вашия дом през зимата и от своя страна натрупване на мръсотия по листата. Това е резултат от запечатаната вътрешна среда. Редовно почиствайте всички зелени части с влажна хартиена кърпа.

Продължавате употребата на тор

Нашите стайни растения влизат в състояние на покой през зимата, което означава, че не се нуждаят от тор, както през пролетта или лятото. Следователно всички допълнителни хранителни вещества няма да се абсорбират – просто седят в почвата и увреждат корените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама