Кристали - талисмани за зодия Водолей


Кристали - талисмани за зодия Водолей
Снимка: iStock/Guliver

Ако трябва да бъдете описани с една дума, то тя е независими. Най-много цените свободата си и най-добре се чувствате сред приятели.

Аметист

Най-високо цененият камък в семейството на кварца има много свръхестествени сили. Носи късмет и мъдрост, осигурява постоянство и пази от магии. Засилва приятелските настроения и помага в общуването с любов и яснота. Аметистът е с виолетови нюанси, които съвпадат с вибрацията на коронната чакра - енергиен център, който Водолеят използва много. Това са цветът и енергията, които сриват скуката и позволяват да се вижда отвъд светското.

Розов кварц

Чудесен талисман за жените Водолеи. Ще им помогне да се заобиколят с поклонници и добри хора.

Аквамарин

Пази от кавги, а при раздяла съхранява любовта. Пазител на пътешественика.

Гранат

Ако Водолеят потъне твърде много в умственото царство, гранатът ще му помогне да се върне в тялото чрез стимулиране на сексуалната енергия, страстта, чувствеността и общата жизненост. Приятелите са от голямо значение за Водолея, а този камък стабилизира взаимоотношенията и увеличава популярността. Насърчава успеха в бизнеса.

Флуорит

Кръстен е на химичния елемент, който съдържа – флуор, и се среща в голямо разнообразие от цветове – лилаво, зелено, жълто, синьо и др. Наричан е камък на гения, което го свързва с новаторския знак Водолей. Помага да се мисли творчески и е много благоприятен за научни и технологични изследвания - области, в които Водолеите блестят.

Известни личности

Владимир Димитров (Майстора), Стефан Стамболов, Атанас Буров, Христо Стоичков, Ванга, Моцарт, Шуберт, Менделсон, Мане, Моне, Байрон, Стендал, Чехов, Ромен Ролан, Жул Верн, Чарлз Дикенс, Жорж Сименон, Галилео Галилей, Николай Коперник, Чарлз Дарвин, Менделеев, Томас Едисон, Лагранж, Томас Мор, Борис Елцин 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама