Късметлийските ви цветове според зодията


Късметлийските ви цветове според зодията
Снимка: iStock

 

Овен

Червеното е основният цвят на късмета за хората, родени под знака на Овен. Червеният цвят е динамичен и изисква действие, той е свързан с агресията, но също така отразява енергията и оптимизма на Овена. Това е цветът на господството, присъщ за този знак със стремеж за лидерство.

Подобно на качествата на личността на Овен, червеният цвят символизира силата, смелостта, страстта, активността, енергията и оптимизма. В допълнение червеният цвят се свързва с добро здраве.

Телец

Най-добрият цвят за хората, родени под знака на Телец е синият. Това е цвят, който носи мир и спокойствие. Телецът ще получи добър късмет при използването на синьо в ежедневието, в дрехите и в интериора. Синьото винаги е била свързано с търпение и спокойствие, което отговаря на качествата на този знак на зодиака. Синият цвят също символизира вярност и искреност. 

Близнаци

Основният цвят, който носи късмет на Близнаци е жълт. Това е цветът на Меркурий - планетата, която контролира зодиакалния знак Близнаци.

Жълтият цвят се свързва с радост и лекота, излъчва мощна положителна енергия, помага да се отървете от отрицателните емоции и депресията. Жълтото се счита за най-оптимистичния сред всички цветове. Той е символ на неизчерпаема енергия и движение.

ЕТО КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЦВЕТОВЕ ЗА ВАШИЯ ДОМ СПОРЕД ФЪН ШУЙ

Рак

Ракът се контролира от Луната. Според древните вярвания Луната е "Великата небесна майка". Съответно на Раците носят късмет лунни цветове - сребристо, елегантно сиво и бяло.

Среброто е символ на хармония и ясен ум. Бялото се счита за пасивен цвят и се свързва с такива качества като мир и спокойствие. Сивият е посредникът между бяло и черно, той оказва влияние върху промените в настроението.

Лъв

На представителите на зодиакалния знак Лъв носи късмет златния цвят и това не е изненадващо, тъй като хората, родени под този знак, обожават красивите неща и златото е свързано с красотата и благоденствието. Това е топъл цвят, който отразява щедростта на сърцето на лъва.

Дева

Девата е знак на Земята и е съвсем естествено, че цветовете, които носят късмета на представителите на този зодиакален знак са кафяво и зелено. Тези цветове представляват природата и нейните дарове, те са свързани с майката Земя. Девите са практични и трудолюбиви.

 

Везни

На хората, родени под зодиакалния знак на Везни, носят късмет меките нюанси на синьо и зелено. Синият цвят лекува ума, носи спокойствие. Бледо зеленото има тонизиращ ефект, спомага за поддържането на баланс на ума, душата и тялото, което е много важно за повечето представители на този знак на Зодиака.

Скорпион

Цветовете на късмета за Скорпион са тъмночервени и лилави. Всички тъмни нюанси на червено са цветовете на този зодиакален знак. Те подчертават чувството за мистерия и са свързани и със силата  на знака.

Стрелец

Стрелецът е щастлив с виолетовия цвят. Той има особено значение и през цялата история и се смятал за кралски цвят. Достойни да носят дрехи от пурпурен цвят се считат  управляващи лица. Той е бил любимият цвят на кралица Клеопатра. А днес този цвят се свързва с величие и богатство.

Козирог

От гледна точка на астрологията, на Козирога носи късмет кафявия цвят, както и други тъмни цветове на земните нюанси. За някои кафявият цвят изглежда скучен, но ако погледнете отблизо истината ще промените мнението си. Той символизира удобството и стабилността, а това са личностните черти, характерни за Козирога.

Водолей

За Водолея цветовете на късмета са преди всичко синьо и зелено - цветовете на океана и небето. Тези цветове ще дадат вдъхновение и надежда, когато ги използвате в дома си и облеклото, ще помогнат да противодействате на отрицателната енергия, която може да бъде наоколо.

Риби

Цветовете, които носят късмет на представителите на знака Риби са лилав, зелен, син и сребърен. За да поддържат вътрешното си равновесие, за да се почувстват добре както физически, така и емоционално, се препоръчва Риби да се заобиколят именно с тези цветове.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Зодии


Реклама
Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама