Ретрограден Меркурий от 2 април ще засегне много тези зодии


Ретрограден Меркурий от 2 април ще засегне много тези зодии
Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий е период, който често побива тръпки по гръбнака на тези, които следват астрологията. Известен с тенденцията си да прекъсва комуникацията, технологиите и пътуванията, ретроградният Меркурий може да бъде време на размисъл и растеж, но също и на объркване и забавяне. Въпреки че всички знаци изпитват известно ниво на предизвикателство през това време, за някои знаци то е значително по-осезаемо.

Вижте още: Най-трудните за обичане зодии

Днес ви представяме 5 зодии, за които предстоящият ретрограден Меркурий от 2-ри до 26-ти април ще бъде разтърсващ период:

Близнаци

Като знак, управляван от Меркурий, Близнаците усещат ефектите на ретроградността по-остро от останалите. Известни с любовта си към бързата комуникация и зависимостта си от технологиите за социално взаимодействие, Близнаците може да се окажат по-податливи на недоразумения и технически неизправности. Този период изисква търпение и размисъл, добродетели, които не винаги са лесни за практикуване на бързите Близнаци. Време е за Близнаците да забавят темпото и да помислят, преди да говорят или да действат, особено в социалните и професионалните си взаимодействия.

Дева

Друг знак под управлението на Меркурий, Дева е известен със своето прецизно внимание към детайлите и дълбока нужда от ред. Ретрограден Меркурий често право хаус в рутините и системите, които Девите държат скъпо, което води до разочарование и безпокойство. Девите може да открият, че добре планираните им планове се объркват и обичайната им яснота е замъглена. Този период е възможност за Девата да се научи да се отпуска и да вярва, че не всичко може или трябва да бъде контролирано.

Вижте още: Ето как той ще излекува сърцето ви според зодията му

Стрелец

Стрелците обичат свободата си, често намират радост в пътуването и изследването. Ретроградният Меркурий обаче може да попречи на плановете за пътуване, което да доведе до закъснения, анулиране или неправилна комуникация по време на път. За Стрелец този период е изпитание за търпение и адаптивност – качества, които понякога могат да бъдат дефицитни за този знак. Това е напомняне, че понякога пътуването е свързано със заобикалянията, а не с целта.

Риби

Риби, знак, дълбоко свързан с интуицията и емоциите, може да намери ретрограден Меркурий за особено дезориентиращ. Лошите комуникации могат да доведат до емоционални недоразумения или чувство, че сте неразбрани. През това време за Рибите може също да е трудно да разграничат интуицията от страха или безпокойството. Тази ретроградност е призив към Рибите да се заземят и да потърсят яснота във вътрешния си глас сред външния хаос.

Лъв

Лъвовете процъфтяват от вниманието и ясната, права комуникация. По време на ретрограден Меркурий тяхната обичайна увереност в изразяването може да бъде помрачена от погрешни тълкувания или закъснения в разпознаването. Технологичните злополуки също могат да нарушат техния творчески поток или социален живот. За Лъва този период е упражнение за смирение и търпение, което им показва, че понякога мълчанието може да бъде толкова мощно, колкото рева, с който са известни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама