Това е едно от най-добрите средства за силен имунитет


Това е едно от най-добрите средства за силен имунитет
Снимка: iStock/Guliver

За да се предпазите от вируси, в това число и от коронавирус, трябва да спазвате добра хигиена, но също така е важно да имате силен имунитет. Кардиологът Владимир Хорошев сподели в интервю за Радио "Спутник" натурално средство, което често се забравя. Според него един от най-добрите начини за укрепване на имунната система е приемът на прополисовата (клеева) тинктура.

"Има добри и силни имуностимулиращи лекарства. Бих препоръчал на хората да използват прополисова тинктура по време на пандемията от коронавирус. Тя има отличен ефект върху имунната система. Прополисът стимулира нейната активност и по този начин намалява рисковете от заразяване", каза Хорошев.

Прополисът е вещество, което се добива от пчелите, извличайки растителна смола. То съдържа минерали, витамини, микроелементи и други полезни вещества. Прополисът инхибира активността и унищожава широк спектър от бактерии и вируси, без да въздейства върху "естествената" чревна микрофлора. Също така има противовъзпалително, антитоксично и мощно имунностимулиращо действие.

Тинктурата от прополис може да купите готова от аптеката или да я приготвите сами.

"Водна или алкохолна тинктура е лесна за приготвяне. Ако има прополис у дома, тогава можете да направите тинктура, като използвате медицински спирт от 70 градуса. Ако нямате такъв, тогава можете да използвате обикновена водка. Прополисът се настъргва на ренде и се накисва в спирта или водката, като се оставя да постои за няколко часа. В зависимост от дозата прополис получавате 10-15 или 20 % тинктура", обясни Хорошев.

При възрастни 20–60 капки (за 10% тинктура) или 10-30 капки (за 20%).

В повечето аптеки клеевата тинкура е 30%. Тогава приемът за възрастни е 10-20 капки, разтворени в 50 мл хладка вода, от 1 до 3 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА ПРОПОЛИСА ВИЖТЕ ТУК!

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама