6 интериорни грешки, които масово се допускат в хола


6 интериорни грешки, които масово се допускат в хола
Снимка: aiko-bg.com

Когато правим ремонт, ние се фокусираме върху собствените си усещания, без да знаем основите на дизайна. Ето защо резултатът не винаги отговаря на очакванията ни. Днес сме събрали някои от най-честите грешки, които се допускат при обзавеждането на хола.

1. В хола има само горно осветление

Осветлението създава атмосфера. В много редки случаи, предимно при наистина малка квадратура, холът може да се справи само с полилей в центъра на стаята. Създайте своя собствена система за осветление - лампи за четене, стенни и подови лампи, таванни лампи и т.н.

2. Липса или грешен размер на килим

Малките килими внасят дисбаланс в стаята, така че не забравяйте да изберете правилния размер за вашата всекидневна. Голям килим визуално разширява пространството, а интериорът придобива завършен вид.

Вижте още: 4 интериорни тенденции от 80-те, които се завръщат (СНИМКИ)

3. „Загубен“ телевизор

Най-доброто място за телевизор е на празна стена. Не го поставяйте пред или близо до прозорец, тъй като е вреден за зрението и ще ви пречи да виждате ясно изображението. Разстоянието между телевизора и дивана зависи изцяло от размера на екрана.

4. Подценявате силата на възглавниците

Декоративните възглавници създават уютна и спокойна атмосфера. Когато ги избирате, преценете дали материята и текстурата им подхождат на дамаската, с която са облечени вашият диван и фотьойли. Ако мебелите в хола са от кадифе или велур, кажете не на памучните или ленени тъкани.

5. Диванът ви стои до стената

Това правило работи само за големи стаи. Ако имате възможност да поставите дивана далеч от стената, направете го. Визуално ще увеличите пространството и ще създадете комфорт. Диван, стоящ до стената, когато има допълнително пространство, се чувства по-скоро като танцово студио, отколкото като всекидневна.

Вижте още: 5 стайни растения, които са много полезни за вашето здраве

6. Следвате само един стил

Ако дадете предпочитание на определен стил на интериора и не допускате никакви отклонения, стаята ви губи топлина и става банална. Смесете любимия си стил с други като еклектичен, ретро, лофт, гръндж – тези опции ще направят хола ви оригинален.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама