4 интериорни тенденции от 80-те, които се завръщат (СНИМКИ)


4 интериорни тенденции от 80-те, които се завръщат (СНИМКИ)
Снимка: Vincent Ciro / Pixabay

Знаете какво казват, когато става дума за тенденции – „всичко ново е добре забравено старо“ и възраждането на домашния декор от 80-те години е доказателство. По цял свят интериорните дизайнери пренасят превъзходните тенденции в декора от 80-те години, като ярки, смели цветове, набраздени повърхности, месинг и тропически щампи.

Това повдига въпроса защо стана актуален декорът от 80-те и защо сега? Мнозина виждат тенденцията като отговор на пренасищането на минимализма в сканди стил и сдържаната модерна декорация от средата на века.

Вижте още: Диван срещу канапе: Каква е разликата?

„След като години наред сме слушали само за минимализма и предимствата му, дизайнът от 80-те е свързан с изобилие от красота и изпълване на дома с различни форми, текстури и цветове“, казва Джони Кармак, търговец на ретро мебели и успешен интериорен инфлуенсър. Кормак казва, че мебелите от ерата на 80-те резонират с масите и за секунди се изкупуват всички месингови мебели, многоцветни килими, извити секционни дивани и неонови аксесоари. Ето и кои стилове точно се възвръщат.

1. Луксозен максимализъм

Драматично изпъкнали завеси, изобилие от щампи, мощни червени нюанси, слоеве флорални мотиви и изобилие от орнаменти са елементи от декора от 80-те, които ще виждаме все по-често.

2. Лилав латекс

Лилав, но не онзи топъл лавандулов нюанс! Актуалният нюанс е остър, хладен и изглежда страхотно в комбинация със сладко розово и тропически щампи.

3. Черно-бели аксесоари

Черно-белите ивици, карета и щампи на зебра са стенографски начин за препратка към 80-те години. Използването на всякакви графични модели или цветови комбинации, особено черно и бяло, е емблематично за 80-те години.

4. Месингови и стъклени елементи

Месинговите акценти са друг отличителен белег на 80-те години. А когато комбинирате месинг със стъкло? Имате истинска „златна мина“!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама