Интериорните тенденции на 2023: В духа на 90-те (СНИМКИ)


Интериорните тенденции на 2023: В духа на 90-те (СНИМКИ)
Снимка: iStock

С носталгия по 90-те години на миналия век, много движения в интериорния дизайн за 2023 черпят вдъхновение от десетилетието на просперитет. И така, от игра с пропорциите до добавяне на силни цветове, ето как да внесете малко оптимизъм от 90-те във вашия дом.

Защо търсим интериорно вдъхновение от 90-те?

90-те години донесоха златната ера на икономически бум по целия свят, с нови технологии, прилив на оптимизъм и потенциала на новото хилядолетие. Хората жадуват за тази енергия през 2023, така че е съвсем естествено да сме свидетели на тенденция, която празнува носталгичния декор на десетилетието.

След неотдавнашния хаос, няма нищо чудно, че непрекъснато се връщаме към епохи, които предизвикват чувства на безопасност, мир и оптимизъм.

Вижте още: 5 скрити опасности в банята, които не трябва да пренебрегвате

Смели цветове и носталгични форми

Неоновите цветове бяха хит през 90-те години и се радваме да видим как те се появяват отново в дизайна по начин, който не сме виждали наскоро. Когато мислим за 90-те години, мислим за модата, която съществуваше по това време - игра на пропорциите, с широки якета и масивни маратонки. Освен това технологията оказваше влияние върху стила и играеше роля във функционалното облекло и дизайн, така че не се страхувайте да играете с цвят, шарка и мащаб в интериора си – тъкани с малки цветя, преливащи и неонови тонове.

„Интериорният дизайн често следва модата“, казва дизайнерът Меган Грел. „Мисля, че хората жадуват за топли неутрални нюанси, може би примесени с малко гняв и гръндж под формата на текстура и обем. Усещам промяна – човек се стреми да е по-експериментален и отворен към груби, смели текстури и материали.“

Вижте още: 6 трика за пране, които ще променят живота ви

И така, какви материали да търсите?

Силни, мрачни дървесини; необичайни, порести камъни като травертин и вулканична скала; изкуствена кожа при диваните и фотьойлите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама