На гости в дома на Аманда Сейфрид, обявен за историческо наследство (ВИДЕО)


На гости в дома на Аманда Сейфрид, обявен за историческо наследство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Когато Аманда Сейфрид купила своя „pied à-terre“ (бел.ред. малък апартамент) в Ню Йорк, „всичко, което имало там, било прозорци“, казва актрисата. Апартаментът, състоящ се от три стаи на бивши домашни помощници, се намира на последния етаж на сграда от 1907, вписана в Националния регистър на историческите места. Аманда признава, че вътре наистина не е имало стени, завършени подове или други характеристики, която биха направили дома годен за живеене. Но за сметка на това имотът разполагал с редица драматични сводести прозорци, които позволявали на светлината да нахлува във всяка стая.

4 интериорни грешки, които състаряват дома си (СНИМКИ)

Това светло и ефирно качество било точно това, което Сейфрид търсила – тя била готова да надстрои апартамента в центъра, който закупила едва на 24 годиниТя и съпругът ѝ, актьорът Томас Садоски, живеят във ферма в планините Катскилс в Ню Йорк, но пък имат и слънчево гнездо, където могат да останат, когато работата ги извика в града и двете им малки деца също се чувстват като у дома си.

Що се отнася до оформлението на дома, дизайнерката Сара Замес била малко притисната от насоките и законите, които ограничавали какъв вид работа може да се извършва в историческата сграда. Използвайки изобилие от вградени елементи, направени по поръчка, интериорната дизайнерка успяла да създаде нещо, което работи за Сейфрид и нейното семейство.

„Сара може да прави акробатика, когато става въпрос за спестяване на пространство. Тя има толкова иновативни идеи“, казва Сейфрид. За този проект въпросните концепции включват поставяне на кухнята директно под съществуващия покривен прозорец, добавяне на дъбова дъска с вградено огледало като преграда за създаване на вход, облицоване на основната спалня с вградени шкафове от дъб за съхранение и добавяне на персонализирани двуетажни легла към детската спалня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама