Диван срещу канапе: Каква е разликата?


Диван срещу канапе: Каква е разликата?
Снимка: iStock

Представете си следната идилична картинка - имали сте натоварен ден на работа, напазарували сте, взели сте децата и единственото, за което си мечтаете, е да се приберете у дома и да полегнете на дивана, дори за 10 минути. Или пък канапето? Каква е разликата? Нека разберем.

Вижте още: Интериорните тенденции на 2023: В духа на 90-те (СНИМКИ)

Терминът „диван“ идва от персийски и означава канцелария. Покрай стените на арабските канцеларии са стояли дивани, които са представлявали нещо като ниски тапицирани скамейки, на които чакащите можели да поседнат удобно.

Произходът на думите сочи към основната разлика между тези мебели: диваните са удобни, а канапетата - красиви. Канапето е умален вид на дивана. Неговата цел е същата, но тук се залага на стилното излъчване, а не толкова на уюта и удобството. Смята се, че във всеки съвременен хол има диван – уютен, широк, често разтегателен и с подлакътници. От друга страна, канапето винаги има крачета, обикновено е дву- или триместно и има висок гръб. Него може да видите по-често в различни чакални и фоайета на хотели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама